U Gradskoj upravi Tuzle upriličen prijem za ambasadora Velike Britanije NJ.E. Julian Reilly

U Gradskoj upravi Tuzle u utorak je upriličen prijem za delegaciju Ambasade Velike Britanije u Bosni i Hercegovini. Predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzle, Nataša Perić, sekretar Almir Šuta, i pomoćnica gradonačelnika za ekonomski razvoj, poduzetništvo i poljoprivredu, Alma Halilović sastali su se sa ambasadorom Nj.E. Julian Reilly i njegovom pratnjom.

Ambasador Reilly naglasio je da je Tuzla primjer zajedničkog života svih građana, te je istakao da je ta otvorenost i inkluzivnost nešto što bi trebalo biti preneseno i na druga područja u Bosni i Hercegovini. Također je istaknuo važnost jačanja veza između svih nivoa vlasti kao ključnog elementa za prosperitet i napredak.

Delegacija Grada Tuzle izrazila je zahvalnost ambasadoru Reillyu na posjeti, ističući dosadašnju saradnju i podršku, te je naglašen prijateljski i partnerski odnos između dvije zemlje.

Posjeta ambasadora Reillya Gradu Tuzli dio je službene posjete Tuzlanskom kantonu. Također, tokom susreta razmatrane su teme funkcionisanja institucija, aktuelnih pitanja, kao i projekata energetske efikasnosti koje Grad Tuzla uspješno provodi. Posebno je istaknuta važnost saradnje Grada Tuzle s nevladinim sektorom, ali i putna deblokada Tuzle.

(TIP)