Vlada TK će podržati odigravanje rukometne utakmice reprezentacija BiH – Portugala

Tuzla će biti domaćin, a Vlada Tuzlanskog kantona podržat će odigravanje druge utakmice baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo u rukometu, dogovoreno je na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Irfana Halilagića i ministra kulture, sporta i mladih TK Damira Gazdića, sa generalnim sekretarom Rukometnog saveza BiH Nedimom Arnautovićem i članom Upravnog odbora Saveza Nedimom Musićem. Podsjećamo, u baražu će reprezentacija Bosne i Hercegovine snagu odmjeriti sa reprezentacijom Portugala. Prva utakmica igra se 8. maja u Porugalu, a uzvratna je 12. maja u 17 sati u SKPC „Mejdan“ u Tuzli.

„Tuzla  će u maju ponovno biti sportski centar Bosne i Hercegovine. Prije svega očekujemo i želimo našim reprezentativcima da u Portugalu ostvare povoljan rezultat, a što će biti uvertira i dodatan podstrek za punu dvoranu i izuzetnu navijačku atmosferu u Mejdanu. Vlada Tuzlanskog kantona je uvijek bila i biti će pouzdan partner svim našim reprezentativnim selekcijama, tako da s radošću prihvatamo da pomognemo održavanje ove utakmice“, kazao je premijer Halilagić.

„Situacija je takva u društvu i ovakvi sportski susreti su nam prilika da još snažnije iskažemo naš partiotizam“, riječi su premijera Halilagića, koji je i dodao da će utakmica biti prilika da još masovnije istaknemo naše  zastave i plavo žute bosanskohercegovačke boje, te je izrazio nadu da ćemo nakon te druge utakmice baraža zajedno slaviti odlazak Bosne i Hercegovine na Svjetsko prvenstvo koje će iduće godine biti održano u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj.

(TIP)