Video/REAL – BARCELONA 3:2; Real u 91. minuti došao do ključne pobjede za titulu

Real Madrid pobijedio je Barcelonu 3:2 u El Clasicu na stadionu Santiago Bernabeuu i tako gotovo osigurao titulu prvaka Španjolske. Za Real su zabijali Vinicius Junior, Lucas Vazquez i Jude Bellingham, a za Barcelonu Andreas Christensen i Fermin Lopez. Real je sad na 11 bodova prednosti pred drugoplasiranom Barcelonom šest kola prije kraja. Luka Modrić odigrao je cijelu utakmicu kao kapetan Reala.

Utakmica je počela šokantno za Real, koji je bio favorit po kladionicama. U šestoj minuti pogodio je Christensen za vodstvo Barcelone. Isplatio se intenzivni presing gostiju, koji je doveo do kornera. Raphinha je ubacio, a Christensen bio najviši na drugoj stativi i poslao loptu u mrežu.

Real je imao puno problema s kornerima, svaki ubačaj značio je paniku pred Luninovim vratima. Ipak, Real je uspio pronaći način da izjednači. Lucas Vazquez je ušao u kazneni prostor Barcelone, a rušio ga je mladi Pau Curbasi. Vinicius je preuzeo odgovornost i pogodio s bijele točke u 18. minuti.

Prvo poluvrijeme obilježila je i teška ozljeda Frankieja de Jonga. Nizozemac je u sudačkoj nadoknadi samo sjeo na travnjak, da bi ga liječnička služba iznijela na nosilima. Umjesto njega ušao je Pedri.

Bellingham pogodio za pobjedu u sudačkoj nadoknadi

U nastavku je Barcelona stigla do novog vodstva. Pogodio je Fermin Lopez u 69. minuti. Lamine Yamal je ubacio s desne strane, odbio je to Lunin, ali samo na nogu 20-godišnjem Lopezu, koji zabija iz blizine. No odmah je izjednačio Real. Zabio je u 73. minuti odlični Vazquez.

Valverde je dao na lijevu stranu za Viniciusa, a on prebacio skroz na drugu stranu, gdje je sam bio Vazquez, koji zabija za novo poravnanje rezultata. Real je do pobjede odveo Bellingham, od kojeg nismo puno vidjeli u ovoj utakmici.

Englez je zabio u 91. minuti. Diaz je pronašao Vazqueza na desnoj strani, on ubacio na Joselua, koji propušta kroz noge za Bellinghama. Englez je nečuvan ostao na drugoj stativi i zabio za preokret. Real je prvi s 81 bodom, a Barcelona druga sa 70 i najvjerojatnije neće obraniti naslov prvaka.

(TIP/Izvor: Index.hr)