Održano četvrto izdanje utrke „Konjuh Trail & Run“ – Zaštićeni pejzaž Konjuh

Četvrto izdanje utrke „Konjuh Trail & Run“ u prelijepom ambijentu Zaštićenog pejzaža „Konjuh“ ugostilo je oko 300 trkača i rekreativaca iz ukupno devet zemalja. Ni loše i prohladno vrijeme nije spriječilo brojne učesnike iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Slovenije, SAD-a, Njemačke, Poljske, Češke i Nizozemske da sudjeluju u ovom jedinstvenom sportsko-rekreativnom događaju. Organizator (domaćin) Atletsko rekreativni klub Banovići potrudio se da i ove godine učesnicima ponudi nešto novo, posebno onima koji vole adrenalin i izazove. Tako je pored standardnih trka na 5 i 13 kilometara održana i trail utrka na 22 kilometra, a koja je išla do vrha Konjuha i trčali su je iskusniji i spremniji trkači.

U utrci na 22 kilometra prvo mjesto osvojili su Almir Jašarević (Zenica) u muškoj i Anela Muhtarević (Živinice) u ženskoj kategoriji. Prvoplasirani na 13 kilometara bili su Džanan Obuća (Goražde) i Emina Begić (Sarajevo), a na najkraćoj stazi (na 5 kilometara) Goraždanin Emir Hastor i Tuzlanka Elma Hasanbašić. Na 5 kilometara zapažen rezultat (drugo mjesto) ostvario je i mladi banovićki atletičar Amor Mahmutbegović, koji iz godine u godinu bilježi sve značajnije rezultate u ovom sportu.

Utrka „Konjuh Trail & Run“ održana je pod pokrovitelj općine Banovići, a pomogli su je i brojni drugi sponzori. Općinski načelnik dr. Bego Gutić kazao je da je za Općinu velika čast da je već četvrtu godinu generalni pokrovitelj jedne ovakve manifestacije koja je međunarodnog karaktera, i ona ne samo da promoviše trčanje, sport, zdrav život i zajedništvo, nego i prirodne ljepote planine Konjuh i turističke potencijale općine Banovići.

(TIP)