GO PDA Tuzla: 𝗞𝗼 𝗱𝘂𝘇̌𝗲 𝘁𝗿𝗮𝗷𝗲, 𝘀𝗻𝗶𝗷𝗲𝗴 𝘂 𝗺𝗮𝗷𝘂 𝗶𝗹𝗶 𝗽𝗿𝗶𝗻𝗰𝗶𝗽𝗶 𝗗𝗙-𝗮?

Gradska organizacija PDA Tuzla je sa nestrpljenjem očekivao rezultat principijelnosti DF-a koja je prošle sedmice iskazana u saopštenju vezanom za imenovanje novog direktora UKC-a, u kojem su tražili ostavke direktora UKC-a i pomoćnika direktora za sestrinstvo na političke funkcije u SDA, zbog očitog sukoba interesa, navode iz ove stranke.

˝Kako smo svi znali, principijelnost i odlučnost DF-a da se radi po zakonu trajala je koliko i snijeg koji je pao u ponedjeljak, dakle do podneva.DF je već odavno sve to zaboravio i krenuo u nove zajedničke radne pobjede sa Vladom TK, na čelu s novim direktorom UKC-a. Uz punu podršku Vlade i funkcionera DF-a, gdje su se svi zajedno fotografisali, novoimenovani direktor UKC-a Šekib Umihanić, čovjek sa bezbroj funkcija, uredno se jučer pohvalio novim “uspjesima” UKC-a u unaprjeđenju liječenja pacijenata, i to kroz, zamislite, novu fasadu i stiropor na zgradi˝, saopćili su iz GO PDA Tuzla.

Kao su istakli, da komedija bude veća, fasadu i utopljavanje, pred kojima su se fotografisali funkcioneri SDA i DF-a, napravila je i finansirala “mrska” Federacija BiH, od koje su isti taj UKC nedavno “otcijepili”. To im nije smetalo da se time pohvale, a to je ujedno i jedino čime se mogu pohvaliti, jer je sve ostalo na UKC-u onakvo kako svi znamo da jeste.

˝Onkološki pacijenti bi, nakon više od dvije godine agonije čekanja s vladom SDFA, radije vidjeli linearni akcelerator, a svi ostali pacijenti uređenu unutrašnjost sa svom potrebnom opremom, bez lista čekanja, s potrebnim lijekovima i materijalima, s ljudskim i humanim odnosom prema pacijentima, te uređenjem dostojnim čovjeka i hranom koja ne liči na onu iz logora, sa istinskim stručnjacima na mjestima koja zaslužuju, a koja nemaju nikakve veze s pripadnošću SDFA.Nažalost, ovakve stvari možemo samo sanjati dok  naša sudbina zavisi  od SDA-ovca sa bezbroj funkcija i DF-ove principijelnosti˝, saopšteno je iz GO PDA Tuzla.

Vezano:

Bolji uslovi za pacijente Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli

KO DF TK očekuje ostavke SDA stranačkih funkcionera; Zaprijetili koalicionim partnerima u TK: ‘Takvoj SDA nije mjesto u vlasti’

Vanredna sjednica Vlade TK: Imenovan novi v.d. direktora UKC Tuzla!

(TIP)

Komentar

  • Željko says:

    DF, samo treba pomenuti ime Vujovića, koji je par dana prije rata u Tuzli prebjegao u “prijateljsku” Srbiju!

Komentari su zatvoreni.

  1. Ovakva nam BHRT i ne treba. Pretpaltu samo plaćaju Bošnjaci, a trpe uvrede svaki dan. Voditelji i urednici su im…