Suhonjić i Buljina najavili derbi u Mejdanu

Rukometni klub Sloboda sutra u Mejdanu dočekuje ekipu Gračanice u utakmici 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Susret je na rasporedu od 16 sati, a prijenos je osiguran na BHT1. Tim povodom održana je press konferencija, a utakmicu su najavili kapiten ekipe Emir Suhonjić i Haris Buljina.

„Kada sumiramo sezonu, ostala su nam još četiri kola do kraja. Neke ciljeve smo ispunili, neke nismo, još uvijek nam je otvoren plasman u Evropu za sljedeću godinu. U ove četiri utakmice očekujemo maksimalno zalaganje, maksimalnu ozbiljnost, želimo pobijediti u svim tim utakmicama kako bismo igrali Evropu. Sutra očekujemo jednu mušku borbu, dobru utakmicu i punu dvoranu. Smatramo da se mi pitamo u Mejdanu te, počevši od sebe, stručnog štaba i svih igrača, mogu da obećam borbu i da ćemo svojim zalaganjem i pristupom pokazati da smo mi domaćini u ovoj utakmici. Mi nemamo šta izgubiti, ukoliko želimo igrati Evropu, moramo pobjeđivati ove naredne utakmice. Sutra idemo na pobjedu i nadam se da ćemo se radovati nakon utakmice. S obzirom da je riječ o kantonalnom derbiju, očekujemo da će dvorana biti popunjena. Iskoristio bih priliku da pozovem sve naše navijače da nam budu vjetar u leđa i da zajedno slavimo“, kazao je kapiten Crveno-crnih, Emir Suhonjić. Kapiten je također iskoristio priliku da čestita ekipi Izviđača na zasluženo osvojenoj tituli.

„Sutra nas očekuje jedna veoma teška derbi utakmica. One same po sebi imaju jednu psihičku težinu, kako za igrače tako i za stručni štab. Mislim da sutra ne bismo trebali imati problema ako ispoštujemo ono što od nas traži trener Mikić. Nadam se da će ta borba prevagnuti u našu korist, jer nama je ta utakmica veoma bitna posebno u borbi za izlazak u Evropu. Pozvao bih publiku da nas podrži u što većem broju i da nas nosi do pobjede“, rekao je Haris Buljina.

Ekipa Gračanice zauzima treću poziciju na tabeli te u posljednjih pet utakmica bilježi dvije pobjede i tri poraza, dok se Sloboda nalazi na petoj poziciji sa dvije pobjede, dva remija i jednim porazom u pet posljednjih utakmica.

Još jednom napominjemo, susret Sloboda – Gračanica na rasporedu je u subotu, 20. aprila, u 16 sati, a cijena ulaznice je 5 KM.

(TIP)