Službenici MUP-a TK razokrili počinioce više prevara: Varali građane prilikom iznajmljivanja putničkih motornih vozila

Policijski službenici Uprave policije MUP TK-a, Sektor kriminalističke policije, Odsjek za borbu protiv organiziranog kriminaliteta su radeći po više prijava građana i pravnih lica, zaprimljenih tokom 2023.godine, a vezano za prevare prilikom iznajmljivanja putničkih motornih vozila, preduzeli niz istražnih radnji pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

˝Postupajući po Naredbi Općinskog suda u Živinicama izvršeno je pretresanje stambenih objekata, pokretnih stvari i lica na više lokacija  na području Grada Živinice i Općine Kalesija, kojom prilikom su pronađeni predmeti traženi Naredbom,  koji se dovode u vezu sa počinjenjem više krivičnih djela Prijevara i koji će biti korišteni u daljem toku krivičnog postupka. S tim u vezi,  zbog postojnja osnova sumnje da je počinila tri krivična djela “Prijevara” iz člana 294 KZ F BiH, oduzeta je sloboda licu A.M. rođena 1990 godine iz  Gračanica Sela, Grad Živinice, te je ista nakon kriminalističke obrade, uz Izvještaj sa dokazima predata u nadležnost postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona˝, saopšteno je iz MUP-a TK.

Izvještajem su obuhvaćena još dva osumnjičena lica, Đ.B.(1983) iz Zvornika i M.A.(1993) iz Kalesije protiv kojih su takođe Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona dostavljeni dokazi uz Izvještaj, a svi troje osumnjičenih se sumnjiče da su u periodu od 01.05.2023.godine pa do oktobra 2023 godine raznim prevarnim radnjama nanijeli štetu fizičkim i pravnim licima u iznosu oko 126.500,00 KM.

(TIP/Foto: Ilustracija)