Nissan predstavlja obnovljeni Qashqai, evo šta je novo

Pionir segmenta kompaktnih crossovera, Nissan Qashqai, u svojem trećem izdanju je na tržištu tri godine. Vrijeme je za redizajn.

Nakon više od 350.000 prodanih primjeraka u Europi Nissan nam predstavlja obnovljeno izdanje modela. 

Osvježen vanjski izgled 

Obnovljeni model sprijeda ćete odmah prepoznati zbog novog dizajna maske, navodno nadahnute metalnim ljuskama drevnih japanskih viteških oklopa. Nova su i svjetla, s odvojenim peterodijelnim dnevnim svjetlima te novom grafikom stražnjih svjetala. 

Novi 18-inčni aluminijski naplatci dijamantne obrade od sada su serijski dostupni u srednjoj razini opreme. Ponuda ide i do dva broja većih naplataka, a u pogledu boja nude se tri nove nijanse karoserije: bijela Pearl, crna Pearl i Deep Ocean koja se mijenja ovisno o osvjetljenju te se može svrstati negdje između tamnoplave i metalik plavo-zelene. 

U ponudu dolazi i izvedba N-Design s dodatnim ekskluzivnim detaljima. Podnožje vrata i lukovi kotača te inačice izvedeni su u boji karoserije, a tu su i novi 20-inčni aluminijski naplatci.

Obnovljena unutrašnjost

Armaturna ploča, umetci na vratima, nasloni za ruke u vratima, poklopac središnje konzole i oslonci za koljena viših inačica prevučeni su Alcantarom, čime je postignut kvalitetniji dojam u unutrašnjosti. Kod bolje opremljenih izvedbi računajte i na kožne prevlake te ambijentalnu rasvjetu u više nijansi. 

U tehnološkom smislu vlasnike očekuje obnovljeni Around View Monitor sa snimkom četiriju vanjskih kamera koje pružaju pogled na vozilo iz ptičje perspektive te omogućuju lakše parkiranje. Sustav je proširen 3D funkcijom koja širi pogled na vozilo iz svih strana uključujući prikaz “kroz poklopac motora“. Novost je i mogućnost “Memoriranja lokacije parkirnog mjesta“.  

Poboljšani su i ostali sustavi asistencije, a posebno oni koji utječu na aktivnu sigurnost. Također, ovo je prvi Nissan koji nudi Google usluge.

U pogledu pogona nema bitnih novosti. Okosnica ponude je i dalje e-Power, pogon s trocilindarskim benzincem čija je namjena punjenje baterije, a vožnja se odvija isključivo na struju. 

Cijena i tačan termin dolaska na tržište bit će naknadno objavljeni, piše Index.hr

(TIP/Foto: Nissan)