Doživio srčani udar u vožnji, pa ga automobil sam odvezao do bolnice i spasio mu život

MaxPaul Franklin, producent iz Virginije, podijelio je nevjerojatnu priču koja se dogodila 2. travnja ove godine. Naime, MaxPaul je za vrijeme vožnje doživio blagi srčani udar, a budući da nije bio u stanju nastaviti vožnju, za pomoć se obratio svom automobilu – Tesli Model Y.

– Nisam imao vremena za razmišljanje, aktivirao sam funkciju Autopilot i moj auto me odvezao do bolnice gdje sam dobio liječničku pomoć. Moja Tesla je samostalno vozila 20 kilometara – tvrdi MaxPaul.

– Teslu mogu proglasiti vrhuncem automobilske inovacije jer ove mogućnosti spašavanja života u kritičnim trenucima naglašavaju njegovu superiornost. Prelazak s tradicionalnih vozila na Teslinu funkciju samostalnog upravljanja je poput prelaska sa zastarjelog na pametni telefon – kaže MaxPaul i dodaje da je posebno zahvalan na ‘predanosti i inovacijama‘ izvršnog direktora Tesle i Elona Muska, prenosi Depo.ba.

Na njegovu objavu replicirao je i sam Musk koji je objavio: ‘Drago mi je da je Tesla autopilot (FSD) bio tu da pomogne i da se osjećaš dobro‘.

(TIP)