Ubistvo u Lukavcu, osumnjičeni se predao policiji

PS Lukavac je u ponedjeljak u 22,57 sati prijavljeno da je u naselju Koksara u Lukavcu došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je jedno lice povrijeđeno. Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici PS Lukavac i SHMP Doma zdravlja Lukavac, te je povrijeđeno lice odmah prevezeno u JZU UKC Tuzla, gdje je preminulo, a radi se o A.M.(1989) iz Lukavca.

˝Oko 23 sata u službene prostorije PS Lukavac je samoinicijativno pristupio S. I. (1991) iz Lukavca te dobrovoljno predao vatreno oružje, iz kojeg je navodno prilikom tuče pucao, u naselju Koksara˝, iuzjavaila je glasnogovornica Uprave policije MUP-a TK Adnana Sprečić.

O događaju je upoznato Tužilaštvo Tuzlanskog kantona, te je u kasnim noćnim satima započeo uviđaj, kojim sa mjesta događaja rukovodi dežurna tužiteljica, a isti vrše istražitelji SKP UP MUP TK-a i OKP PU Lukavac, te se poduzimaju i druge mjere i radnje po nalogu i pod nadzorom postupajuće tužiteljice.

˝Licu S.I. je oduzeta sloboda, a isti će nakon kriminalističke obrade biti predat u nadležnost KTTK-a˝, navela je Sprečić.

(TIP/Foto: Ilustracija)