Čović i Krišto sastali se s Vučićem: Uspostavljena direktna aviolinija Beograd – Mostar

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović danas se u Mostaru, zajedno s predsjedavajućom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjanom Krišto, te predstavnicima vlasti iz Grada Mostara i Hercegovačko-neretvanskog kantona, sastao s predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem, nakon prvog direktnog leta na liniji Beograd – Mostar.

Prilikom sastanka razgovaralo se o ključnim temama od zajedničkog značaja, uključujući privrednu saradnju, infrastrukturne projekte, evropski put obje zemlje, te unapređenje političkog dijaloga u regiji, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

“Tokom bilateralnog sastanka izaslanstvo Bosne i Hercegovine činili su zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH Dragan Čović, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto, gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić, predsjednica Vlade HNK-a Marija Buhač, dok je izaslanstvo Republike Srbije predvodio predsjednik Vučić, uz ministre i savjetnike iz ključnih sektora”, navodi se u saopćenju.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je u danas popodne na mostarski aerodrom čime je obilježeno uspostavljanje direktne aviolinije između Beograda i Mostara.

Vučić je istakao značaj ove aviolinije kako za građane Mostara i Beograda, tj. dvije države, tako i povezanost u ekonomskom smislu.

“Zaista sam sretan zbog ovoga, jer mislim da je ova aviolinija od velikog značaja za Mostar i Beograd, odnosno BiH i Srbiju i povezivanje naših naroda”, rekao je Vučić u obraćanju novinarima.

U utorak, 16. aprila, u Mostaru će biti otvoren 25. mostarski gospodarski sajam koji će trajati do 20. aprila.

(TIP/Izvor: Agencija Anadolija/Foto: Fena)