Kavazović: Neki naši politički prvaci ne pokazuju dovoljno svijesti za očuvanje zemlje i naroda

– Moram sa žaljenjem konstatirati da naši politički prvaci ili, bolje rečeno, neki među njima, ne pokazuju dovoljno svijesti kada je u pitanju izgradnja jedinstvenog fronta za očuvanje zemlje i naroda pred otvorenim prijetnjama koje dolaze i spolja i iznutra, kazao je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović tokom obraćanja na sjednici Sabora IZ-a u BiH.

– Umjesto da jačaju institucije ove zemlje što je iznimno zahtjevan i mukotrpan posao, oni pribjegavaju populizmu, koji ima za cilj stvaranje privida da se nešto radi – dodao je Kavazović, piše Preporod.info.

Ocijenio je da će godina pred nama, prema mnogim pokazateljima, biti izazovna i da će se u njoj donositi teške odluke za naš narod i domovinu.

– Valja nam biti budnim i odlučnim ako se to od nas bude zahtijevalo – kazao je.

Dodao je da su Bošnjaci posljednjih godina, a posebno posljednjih mjeseci, i kao narod i kao vjerska zajednica, izloženi bezobzirnim izljevima mržnje i primitivizma svake vrste od nekih politika i pojedinaca u našoj zemlji.

– Nisu pošteđene ni naše najveće svetinje, kao što su Kur’an, ezan, džamije i munare. Ovakav šovinizam, primitivizam i mržnja prema nama, našoj vjeri, pojedinim građanima, kao i prijateljima ove zemlje, nije zabilježena u javnom prostoru. Oni koji snuju zlo i pokazuju takvu mržnju sami će se u njoj ugušiti. Mi te pojave pratimo sa žaljenjem – istakao je i dodao:

– Moramo ostati dostojanstveni i ne podleći izazovu da uzvraćamo istim načinom i istom mjerom. Naše komšije i sugrađane nemojmo da poistovjećujemo s tim politikama i njihovim bahatim i neodgovornim protagonistima. Istovremeno, voljeli bismo kada bi ovakve pojave imale manje podrške, a više osuda od onih u čije ime se iznose.

Poručio je da je uvjeren da će politike i ljudi koji siju mržnju i razdor među narodima i građanima ove zemlje proći i nestati u zaborav kao ružan san.

– Dok se to ne desi mi se trebamo kako bi osigurali bolju budućnost i sigurniji put za našu djecu i za našu domovinu, osloniti na sebe i puno i istrajno raditi – kazao je Kavazović.

(TIP)

2 komentara

  • Thank you for your response! I appreciate your openness to exploring various topics. If you have any specific questions or areas of interest you’d like to discuss, please feel free to share them. Whether it’s about the latest advancements in technology, recent scientific discoveries, thought-provoking literary works, or any other subject, I’m here to offer insights and assistance. Just let me know how I can help, and I’ll do my best to provide valuable information and engage in meaningful discussions!

  • 🔄 ТRАNSFЕR 0,7500 ВTC. Receive >> https://telegra.ph/BTC-Transaction--825928-03-14?hs=c66c5c3d54d86f9228692ed355fe2c51& 🔄 says:

    xn8l67

Komentari su zatvoreni.