Dodik: Imaćemo odgovor na ponašanje bošnjačkih političara

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da Bošnjaci trajno ruše svaku mogućnost da žive u Bosni i Hercegovini sa Srbima i to pokazuju, kako kaže, “gurajući rezoluciju o Srebrenici u Generalnu skupštinu UN”.

On je naglasio da Republika Srpska zna svoj put i “imaće odgovor na ovakvo ponašanje bošnjačkih političara i njihovih sponzora sa Zapada”.

“Ako neko uporno pokušava da kvalifikuje krivicu za jedan narod, a traži da mi živimo s njima, to je apsurdno. Nema nikakvog smisla, ne vodi nikakvom pomirenju i ne može ništa da znači”, objavio je Dodik na platformi “Iks”.

Dodik je podsjetio da je tokom sedmice održan sastanak rukovodstava Republike Srpske i Srbije u Beogradu na kojem je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obaviješten da su “prekršene sve procedure na nivou BiH za pokretanje inicijative za rezoluciju o Srebrenici”. 

“Boravio sam i u radnoj posjeti Parizu, gdje sam razgovarao s francuskim senatorima, te predstavnicima srpske zajednice i Srpske pravoslavne crkve. Nakon Pariza, bio sam i na Ekonomskom forumu u Delfima u Grčkoj”, naveo je Dodik.

(TIP/Izvor: Srna)