Još atraktivnija sezona kompleksa Panonskih jezera počinje 1. juna

Kompleks Panonskih jezera počeo je sa pripremama za ovogodišnju sezonu koji svoja vrata za posjetitelje otvara 1.juna, a u nadolazećem ljetu su pripremljene određene pogodnosti i niz popratnih aktracija namjenjene za posjetitelje, a u 21. ljetnoj sezoni iz Panonike očekuju i preko 380 hiljada gostiju.

U kompleksu Panonskih jezera u Tuzli počele su pripreme za ovogodišnju sezonu. Pannonica će vrata za posjetitelje otvoriti 1. juna, a u nadolazećem periodu su pripremljene pogodnosti i niz popratnih atrakcija namijenjenih posjetiteljima.Panonska jezera u Tuzli su prošle godine ostvarila nešto više od 360 hiljada posjeta, dok se za ovogodišnju sezonu očekuje isti, ako ne i bolji scenarij.  Kako ističe direktor javnog poduzeća Panonica, pripreme su u toku, dok se s radovoima na infrastruktunim projekata došlo do pola puta.

– Rade se pripreme za puštanje naših slapova, rade se također dogovori i slanje ponuda za ekskurzije da dolaze na naša Panonska jezera, počeli smo sa prodajom sezonskih ulaznica, što se tiče svega sto je vezano za proljeće i ljeto, pripreme idu u punom jeku, svim smo maksimalno angažovani i spremni za goste  koji dolaze iz čitave Evrope, izjavio je gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić.

– Ono što je interesantno da ove godine očekujemo da će Panoniku posjetiti  preko 380 hiljada gostiju. Ovo je naša 21. Godina rada, do prosle godine Panoniku je podsjetilo preko 6 miliona gostiju. Takoda naša su očekivanja zaista velika i za ovo ljeto, ono što nam je najvažnije je da imamo dug oi toplo ljeto sa puno sunčanih dana, jer je to osnovni preduslov. Mi nismo mijenjali cijene usluga u odnosu na prošlu godinu, što je još jedan benefit za naše goste, rekao je direktor JKP “Panonica”, Maid Porobić.

Veliki broj manifestacija, koncerata i popratnih aktivnosti očekuje goste Panonskih jezera i ove godine, a direktor Porobić naglašava da su, u odnosu na ono šta nude, prilično jeftina turistička destinacija u regionu. U prilog tome govore već pomenute brojke, te činjenica da se svakog ljeta na Panonskim jezerima hlade gosti iz susjednih Srbije i Hrvatske, kojima je Tuzla mnogo bliža i cjenovno prihvatljivija od odlaska na more.

(TIP/Izvor: okanal.oslobodjenje.ba/Autorica: Ajla Kanlić)

Komentar

  • Smiješni virus says:

    da imaš imalo obraza dao bi ostavku ili bi te “gradska” uprava potjerala

Komentari su zatvoreni.