Duel neporaženih ekipa u Laktašima, Sloboda putuje u goste aktuelnom prvaku Igokei

Vikend koji je pred nama donosi nam derbi ovosezonske lige za prvaka Prvenstva Bosne i Hercegovine, odnosno duel dvije ekipe koje ne znaju za poraz nakon dva odigrana kola druge faze ligaškog takmičenja. Riječ je o aktuelnom prvaku Bosne i Hercegovine i timu koji predstavlja našu državu u regionalnoj ABA ligi, ekipi Igokee koja će u subotnjem meču ugostiti tim tuzlanske Slobode koji se trenutno nalazi u fantastičnoj formi. Obje ekipe bilježe omjer od dvije pobjede bez poraza, a nakon utakmice u Laktašima jedna od njih osamit će se na vrhu ligaške tabele.

Crveno-crni su svoj put u ligi za prvaka započeli na fantastičan način i to sa dva izuzetno bitna trijumfa. Na samom startu ugostili su ekipe Širokog i Bosne u tuzlanskom Mejdanu, te su u oba derbija košarkaši Slobode bili uspješniji od rivala najprije savladavši prvoplasirani tim prvog dijela ligaškog prvenstva, a nakon toga i ovosezonskog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine. S druge strane, Igokea je na otvaranju ubilježila ubjedljivu domaću pobjedu nad ekipom Mladosti, nakon čega su savladali ekipu banjalučkog Borca na gostovanju u Boriku. Između dva duela lige za prvaka Bosne i Hercegovine popularni “Igosi” ubilježili su poraz od ekipe Mega Basket na domaćem parketu.

Nakon dva vezana susreta u Mejdanu, košarkaše Slobode očekuje i prvo gostovanje u ligi za prvaka koje su najavili trener Adnan Žunić i prvotimac Andrija Bojić. “Igramo protiv ekipe koja je učesnik ABA Lige i FIBA-ine Lige Šampiona i jasno je da samim time imaju veliku prednost nad ostalim učesnicima Lige 6, kao i znatno više iskustva, ali upravo zbog toga momci su maksimalno motivisani za ovaj susret. Mi se spremamo kao i za svaku utakmicu, mentalno i energetski moramo biti unutra do kraja uz potpuni fokus na zadatke u igri . Gdje god da igramo dajemo svoj maksimu, a za šta će to biti dovoljno vidjet ćemo na kraju utakmice”, izjavio je Žunić.

“Uradili smo odličan posao u dosadašnjem toku lige za prvaka, ali moramo biti svjesni da smo tek na početku jer nismo još ni na pola puta do željenog cilja. Atmosfera u ekipi je na visokom nivou nakon dvije jako bitne pobjede na otvaranju drugog dijela takmičenja i nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i u utakmicama koje slijede. Smatram da u Laktaše trebamo ići potpuno rastarećeni i puni samopouzdanja, uloga favorita je jasna, ali mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu pa ćemo sa dobrom energijom probati da pobjedimo i sutra”, rekao je Bojić.

Utakmica trećeg kola lige za prvaka Prvenstva Bosne i Hercegovine i prvi ovosezonski susret između Igokee i Slobode na rasporedu je u subotu, 13.04.2024. godine, sa početkom od 18 sati u sportskoj dvorani u Laktašima. Sudijsku trojku na ovom susretu činit će Dragan Porobić, Hrvoje Ćavar i Filip Lovrić. Utakmicu možete pratiti uživo putem službenog Youtube kanala Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine čiji link će biti dostupan na društvenim mrežama Kluba uoči početka meča.

(TIP/Foto: OKK Sloboda)

Komentar

  • Melva says:

    Wow, marvelous weblog layout! How long have you ever been blogging for?

    you made blogging look easy. The overall look of your website is great, let alone the content!
    You can see similar here dobry sklep

Komentari su zatvoreni.