UEFA razmatra da uveća broj fudbalera u reprezentacijama na predstojećem EP

Evropska fudbalska unija (UEFA) razmatra da uveća broj fudbalera u reprezentacijama za ovogodišnje Evropsko prvenstvo u Njemačkoj, poslije razgovora sa selektorima. Razgovori čelnika UEFA i selektora ekipa učesnica održani su u ponedjeljak u Diseldorfu.

“UEFA je zabilježila različita mišljenja i gledišta. Konačna odluka biće donesena za nekoliko sedmica”, navodi se u saopštenju UEFA-e, prenosi BBC.

Po trenutnim pravilima svaka reprezentacija mora da ima po 23 fudbalera, ali su selektori zbog velikog broja utakmica u sezoni i zgusnutog rasporeda tražili da se ekipe prošire.

“Pozitivni razgovori su istakli različite tačke gledišta među trenerima, pri čemu su neki izrazli želju da povećaju ekipe. Drugi su naveli da bi više voljeli da se pravilo ne mijenja, ukazujući na poteškoće u treningu sa dodatnim igračima, ali i finansijski teret koji se stavlja na Saveze”, dodaje se u saopštenju.

Fudbalski savezi do 7. juna moraju da pošalju konačne spiskove igrača za Evropsko prvenstvo.

Takmičarska sezona u Evropi završiće se finalom Lige šampiona 1. juna, a Evropsko prvenstvo održaće se od 14. juna do 14. jula u Njemačkoj.

(TIP/Izvor: Beta/Foto: Getty Images)

Komentar

  • Arlen says:

    Wow, awesome weblog format! How lengthy have you been blogging for?
    you make running a blog glance easy. The total look of your web site is fantastic,
    let alone the content material! You can see similar here sklep internetowy

Komentari su zatvoreni.