Ručak koji baš uvijek prolazi: Brza pita sa špinatom i tri vrste sira
Spoj lisnatog tijesta, mladog špinata i sira baš uvijek dobro prolazi. Ako biste za ručak htjeli pripremiti nešto brzo i jednostavno, pročitajte recept za slasnu pitu sa špinatom koja je gotova za svega pola sata, a dragim ljudima će izmamiti osmijeh na lice.
Brza pita sa špinatom i sirom – sastojci:
- Paket gotovog lisnatog tijesta
- 500 g špinata
- 200 g kremastog sira
- 100 g feta sira
- 100 g naribane gaude
- 2 češnja češnjaka
- 1 jaje
- Maslinovo ulje
- Sezam
- Žumanjak + žlica kiselog vrhnja
Brza pita sa špinatom i sirom – priprema:
Svježi špinat kratko blanširajte. Potom ga ohladite i narežite na sitno, piše Zadovoljna.hr.
Na malo maslinova ulja prepržite sitno sjeckani češnjak pa dodajte špinat. Kratko sjedinite i začinite po želji.
Špinat maknite s vatre i kratko prohladite. Dodajte kremasti sir, ribani sir i feta sir te jaje pa napravite kompaktnu smjesu.
Gotovo lisnato tijesto nadjenite smjesom od špinata i sira i zarolajte. Roladu izrežite na komade debljine dva prsa i posložite ih u pleh obložen papirom za pečenje.
Na samome kraju pomiješajte žumanjak i vrhnje pa premažite komade pite. Po želji dodajte sezam.
Pecite pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, odnosno dok ne dobije zlatnu boju.
Poslužite vruće ili hladno uz omiljenu proljetnu salatu.
(TIP/Izvor: Zadovoljna.hr/Foto: Pixabay)
Pa samo će se radno vrijeme produžiti opet...i opet političari ne čitaju zakon...ako se ovo usvoji...mora se mijenjati zakon o…