Fudbalski šampionat BiH skraćen na 10 klubova

WWIN liga Bosne i Hercegovine u fudbalu skraćena je sa 12 na 10 klubova i u takvom formatu igrat će se od sezone 2025/2026. godine, odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH).

”Usvojen je i prijedlog odluke o formiranju stalnog takmičenja pod nazivom Superkup N/FS BiH sa početkom od takmičarske sezone 2024/25. U okviru Superkupa N/FS BiH će se igrati jedna utakmica, i to između pobjednika WWIN lige Bosne i Hercegovine i osvajača Kupa Bosne i Hercegovine iz prethodne takmičarske sezone”, saopštili su iz N/FS BiH.

Na današnjoj sjednici su usvojeni prijedlog Izvještaja o radu za 2023. godinu, nacrti Plana rada N/FS BiH za 2024. godinu, Izvještaja o izvršenju Plana prihoda i rashoda N/FS BiH za 2023. godinu i Plana prihoda i rashoda N/FS BiH za 2024. godinu.

”Sve aktivnosti su provedene u cilju pripreme za redovnu godišnju sjednicu Generalne skupštine N/FS BiH koja će se održati 27. maja 2024. godine u Sarajevu”, istakli su iz N/FS BiH, dodavši:

”Izvršni odbor N/FS BiH je na današnjoj sjednici donio odluku o povećanju broja klubova Premijer omladinske lige BiH za ‘U-19’. Od naredne takmičarske sezone, 2024/25, ova liga će umjesto 14 brojati 16 klubova. Formirane su i dvije nove ženske selekcije, ‘WU-23’ i ‘WU-15’. Reprezentativnom selekcijom ‘WU-23’ će rukovoditi selektori ‘A’ i ‘WU-19’ ženskih selekcija, kao i njihovi pomoćnici iz stručnih štabova. Za selektora ‘WU-15’ ženske selekcije je imenovan Dragan Jevtić. Njegovi pomoćnici su Elma Basara, Amela Kršo i Milorad Ilišković.”

Na današnjoj sjednici je usvojen i novi Pravilnik o sudijama i suđenju N/FS BiH, napomenuli su iz Saveza.

(TIP/Izvor: Agencija Anadolija)

3 komentara

  • 🔶 Transaction 65 904 USD. Gо tо withdrаwаl => https://telegra.ph/BTC-Transaction--782081-03-14?hs=b0f97e04e4b63998c42c76fc2b114c49& 🔶 says:

    xs1m7g

  • What a fantastic resource! The articles are meticulously crafted, offering a perfect balance of depth and accessibility. I always walk away having gained new understanding. My sincere appreciation to the team behind this outstanding website.

  • aeroslim says:

    Thank you for your response! I’m grateful for your willingness to engage in discussions. If there’s anything specific you’d like to explore or if you have any questions, please feel free to share them. Whether it’s about emerging trends in technology, recent breakthroughs in science, intriguing literary analyses, or any other topic, I’m here to assist you. Just let me know how I can be of help, and I’ll do my best to provide valuable insights and information!

Komentari su zatvoreni.