Teška nesreća na biciklističkoj utrci, među povrijeđenima ponajbolji biciklisti svijeta

Tokom četvrte etape biciklističke utrke Itzulia Basque Country, odnosno tijekom odvijanja peletona, otprilike 36 kilometara prije cilja, došlo je do nesreće koja je rezultirala ozljedama nekih od najboljih biciklista svijeta.

Kao što možemo vidjeti na snimci, jedan od biciklista je pri ulazu u lagani zavoj izgubio kontrolu, a nakon što je on pao se sve nažalost dalje odvijalo kao kula od karata.

Natjecanje završeno za neke od favorita

Padali su jedan biciklist za drugim, da bi na kraju njih desetak ostalo ležati na podu. Neki od njih su hospitalizirani, poput trenutnog pobjednika Tour de Francea, Jonasa Vingegaarda, zlatnog olimpijca Primoža Rogliča ili pobjednika Vuelte 2022. godine, Remca Evenepoela.

Trenutno nije poznato kakve su njihove ozljede, no biciklistička zajednica je zabrinuta za njihovo stanje, ali i to kako će sve utjecati na nastavak sezone.

Roglič je odvezen na suvozačkom mjestu automobilom, ali je novinarima otkrio kako je ova utrka za njega vjerojatno završena, dok je Vingegaard imobiliziran odvezen na nosilima te njega vjerojatno čekaju detaljnije pretrage.

(TIP/Izvor: Gol.hr)