Proljeće u Tuzli: Panoramski točak, Tuzlanski dani piva, koncerti Nene Belana & Fiumensa, Tropico benda i Šejle Zonić

Tuzla se iz godine u godinu nameće kao ozbiljna destinacija vrijedna posjete u svim godišnjim dobima. Ulaže se u gradsku infrastrukturu, izletišta oko grada, ali i manifestacije zabavnog karaktera koje privlače posjetioce i kreiraju opću pozitivnu atmosferu u gradu.

Na Trgu slobode Tuzli, najvećem trgu u našoj zemlji, ponovo je postavljen 22 metra visok panoramski točak, sa kojeg se pruža nezaboravan pogled na grad, a koji privlači posjetioce svih uzrasta i iz svih krajeva naše zemlje i regiona.

Lugavić: Panoramski točak je prošle godine posjetilo preko 30.000 posjetilaca

˝Naša građanske i građani su tražili da ponovimo ovu atrakciju od prošle godine kako bi ponovo uživali u ambijentu na našem Trgu slobode uz sve sadržaje koje imamo. Panoramski točak je prošle godine posjetilo preko 30.000 posjetilaca. Veoma smo zadovoljni uslugom koji oni nude našim građanima, odzivom naših građana, a dobio sam informaciju da su prošle godine dolazili i građani iz Sarajeva, Bihaća, Mostara, Bijeljine, iz svih krajeva Bosne i Hercegovine kako bi posjetili naš grad. Mi smo bili prvi u Bosni i Hercegovini koji smo jednu ovakvu atrakciju napravili. Želimo učiniti našim građanima život ljepšim i kvalitenijim. Od danas pa do 20. maja panoramski točak će biti postavljen na Trgu slobode. Organizovat ćemo u mjesec i po dana veliki broj događaja na Trgu slobode i u našem parku. Pričat ćemo jednu veliku priču zajedno sa našim najmlađim i svim ostalim generacijama građanki i građana Tuzle, ali i gostiju koji dođu u naš grad˝, izjavio je gradonačelnik Tuzle, Zijad Lugavić.

Panoramski točak, Tuzlanski dani piva, koncerti Nene Belana & Fiumensa, Tropico benda i Šejle Zonić, zabave za najmlađe

Zahvaljujući odličnoj saradnji koju Turistička zajednica grada Tuzle i Bingo Group imaju kroz brojne zajedničke projekte i manifestacije, a sve uz podršku Grada Tuzle, i ovog proljeća građankama i građanima Tuzle, ali i posjetiocima i turistima, nude se atraktivni sadržaji u okviru manifestacije ‘Proljeća u Tuzli’. Realizaciju manifestacije podržavaju javne ustanove i javno-komunalna preduzeća Grada Tuzle, kao i Udruženje obrtnika grada Tuzle.

Manifestacija počinje obilježavanjem Ramazanskog bajrama 10. aprila i Trg slobode će zasigurno biti nezaobilazna lokacija ovog proljeća, jer će se u dane vikenda pretvarati u pozornicu gdje će sebe i svoje proizvode predstavljati brojni izlagači, obrtnici, kreativci i poduzetnici, pa će posjetitelji moći uživati u isprobavanju i kupovini meda, suvenira, nakita, cvijeća, rasadnog materijala i drugih proizvoda.

˝Ono što će obilježiti ovu manifestaciju je prekrasni panoramski točak koji krasi i onako prelijepi Trg slobode. Tu su i brojni događaji koje ćemo realizirati svakog vikenda. Imat ćemo sajmove poljoprivrednika i obrtnika. Imat ćemo Tuzlanske dane piva od 10. do 12. maja sa bogatim muzičkim programom u noćnim satima sa koncetima˝, izjavila je direktorica Turističke zajednice grada Tuzle, Amra Jaganjac.

Program će podrazumijevati i zabavne sadržaje za najmlađe kako na Trgu slobode tako i u Gradskom parku, gdje će animatori, mađioničari, srednjovjekovne viteške igre i maskote izmamiti osmijehe na lica mališana

˝Za djecu ćemo imati i posebne animacijske programe˝, naglasila je Jaganjac.

Jeftinija vožnja uz račun iz Binga

Rukovoditeljica službe Trade marketinga Bingo d.o.o. Tuzla, Tatjana Paunoski, izrazila je zadovoljstvo saradnjom sa Turističkom zajednicom grada Tuzle. ˝Bingo će i ove godine osigurati popuste za ulaznice za svoje kupce. Uz prikaz računa iz trgovina Bingo ostvarit ćete popust za vožnju na  panoramskom točku u iznosu od 50 posto. Sve te informacije kupci će moći pratiti na našim društvenim mrežama˝, kazala je Paunoski.

Trg slobode će ponovo ugostiti i Tuzlanske dane piva (10. do 12. maja), koji će biti praćeni koncertima Nene Belana & Fiumensa (10. maja), Tropico benda (11. maja) i Šejle Zonić (12. maja), dok će se domaći i internacionalni proizvođači piva u toku ova tri dana predstaviti sa svojim asortimanom.

˝Naša saradnja sa Turističkom zajednicom grada Tuzla pokazuje našu namjeru da unaprijedimo kvalitet života u lokalnoj zajednici, ovoga puta u Tuzli. Mi sa njima sarađujemo već nekoliko godina. Dvije godine smo partneri na projektu ‘Zima u Tuzli’ i ‘ Proljeće u Tuzli’. Kreirali smo i jedan centralni događaj, a to su Tuzlanski dani piva koji realizujemo sa našim poslovnin partnetima i Tuzlanskom pivarom˝, istakla je rukovoditeljica službe Trade marketinga Bingo d.o.o. Tuzla.

Radno vrijeme panoramskog točka:

Ponedjeljak – Četvrtak: 14:00-21:00

Petak: 14:00-22:00

Subota: 11:00-22:00

Nedjelja i praznici: 11:00-21:00

Cijene ulaznica:

Djeca do 3 godine: besplatno

Djeca sa poteškoćama u razvoju: besplatno

Djeca od 3 do 10 godina: 6 KM

Odrasle osobe od 10 godina pa nadalje: 8 KM

Porodični paket (2 odraslih + 2 djece uzrasta od 3 do 10 godina): 25 KM

(TIP/Autor: Adis Jašarević)