FK Sloboda Tuzla u nedjelju dočekuje NK Zvijezda Gradačac

FK Sloboda Tuzla u nedjelju na stadionu Tušanj igra utakmicu 20. kola Prve lige Federacije BiH protiv NK Zvijezda Gradačac, a tim povodom danas je održana konferencija za medije na kojoj su novinarima obratili Zlatan Nalić, šef stručnog štaba FK Sloboda Tuzla i fudbaleri Slobode Nikola Komazec i Haris Hasanović.

Na početku konferencije za medije šef stručnog štaba Crvno-crnih govorio je o trenutnom stanju FK Sloboda Tuzla i postignutim rezultatima u dosadašenjm dijelu sezone.

-Sloboda se nalazi u dosta dobrom periodu i dobroj sezoni. Mislim da je ovo možda i najbolje sezona do sada. Sloboda je tim koji je najbolja gostujuća ekipa sa najviše osvojenih bodova, naš tim je najbolja domaća ekipa, a time smo i prvi na tabeli što nas čini najboljom ekipom u ovoj ligi. Postigli smo najviše golova i imamo najbolju gol razliku. Sve pohvale za sve ljude koji su učestvovali u dosadašnjem postignutom uspjehu. Naša je velika želja da pokušamo  održati ovaj nivo igre i organizacije koju imamo. Fudbal je živa materija i mijenja se iz sekunde u sekundu. Nisam slučajno spomenuo ove statističke podatke, a rekao sam ih upravo iz razloga što se fudbal mijenja i mi moramo biti oprezni i spremni jer to možda ne bude ovako. Mi smo cijelo vrijeme oprezni i svakoj utakmici pristupamo na najbolji mogući način. Imamo jako dobru podršku od uprave kluba koja nam je obezbjedila dosta dobre uslove za rad, redovna ekonomska primanja i jako dobro uslove za naše domaće i gostujuće utakmice i hvala im na tome. Mi imamo jedan jasan cilj od prvog dana i taj cilj se neće promijeniti. Na najbolji mogući način pokušat ćemo da opravdamo potrošeno vrijeme i da se odužimo našim navijačima na podršci koju smo dobili do sada i naravno za narednu utakmicu protiv Zvijezde pozivam ih da dođu u što većem broju kako bi ponovo mogli podijeliti nove momente sreće, izjavio je Zlatan Nalić.

Sloboda je na startu proljetnog dijela sezone ima četiri utakmice, a prema mišljenju Zlatana Nalića to su bile četiri izuzetno teške utakmice.

-Na otvaranju polusezone imali smo četiri utakmice, možda četiri najteže utakmice od čega su tri bile gostujuće. Nakon te četiri utakmice povećali smo odstojanje na tabeli u odnosu na drugu ekipu i danas smo na plus 4. Dakle iza sebe imamo  tri jako teške utakmice i jednu najtežu domaću utakmicu protiv FK Budućnost, rekao je Nalić te dodao je rano govoriti da li Sloboda može odlučiti tok sezone u naredne dvije utakmice.

-Imamo još 10 utakmica da odigramo. Rano je reći da možemo nešto odlučiti u naredne dvije utakmice. Ja samo mogu obećati da u svaku utakmicu ulazimo sa ciljem pobjede, da li to bilo na strani ili kod kuće, naš jedini cilj je ostvariti pobjedu, upisati bodove kako bi što prije ostvarili svoj cilj, izjavio je Nalić.

Kada je u pitanju igrači kadar šef struke Crveno-crnih smatra da Sloboda raspolaže sa dobrom ekipom u kojoj je 20 igrača koji su starteri što se može vidjeti iz utakmice u utakmicu.

-Ja nemam startnih 11 igrača jer kod mene su svi starteri i svi igraju kao što vidite. Mi u svaku utakmicu ulazimo sa najboljim mogućem sastavu. Napravili smo jedan jako dobar tim, još u junu koji smo u međuvremenu   obogatili sa još nekoliko igrača i svi dobijaju priliku da igraju, kazao je Nalić.

Novinarima se obratio i miljenik navijača Nikola Komazec koji je u protekloj utakmici postigao gol u posljednjim sekundama utakmice što je Slobodi donijelo važan bod s gostovanja u Srebreniku.

-Bio je to jedan sjajan momenat i jako bitan momenat za mene. Vratio sam se u ovaj klub da pomognem šefu i igračima da ostvarimo naš cilj. Nažalost nismo pobijedili, ali smatram da je taj bod pozitivan i drago mi je što je baš moj gol donio taj dragocjen bod. Što se tiče nadolazeće utakmice, želim da istaknem, iako mi cijelo vrijeme radimo vrijedno, ali ove sedmice smo to podigli na viši nivo i naš rad na treningu je obilovao sa posebnom energijom i radom i vjerujem da će se to pozitivno odraziti na našu utakmicu protiv Zvijezde. Moramo da napomenem da igramo protiv jedne dobre ekipe, ekipe koja se bori za opstanak, ali sigurno je to klub koji ima tradiciju, koji se tokom zime pojačao s nekoliko igrača i sigurno je da nas očekuje teška utakmice. Pristupit ćemo ovoj utakmici kao i svakoj ranije, dajemo 200 posto i nadam se pozitivnom rezultatu po nas, izjavio je Nikola Komazec.

Na konferenciji za medije obratio se i 19-godišnji Haris Hasanović koji smatra da utakmica protiv Zvijezde neće biti poput one iz prvog dijela sezone.

-U nedjelju nas očekuje utakmica protiv NK Zvijezda Gradačac. Radi se o ekipi koja kvalitetna i koja se pojačala tokom zime sa tri ili četiri igrača tako da smatram da neće biti jednostavno igrati protiv njih. Međutim, mi znamo svoj cilj od prvog dana i mi ćemo se potruditi da što prije napravimo bodovni saldo koji će nas vratiti u Premijer ligu BiH i tako ćemo nastupiti protiv Zvijezde, izjavio je mladi Hasanović koji je poručio da tribine stadiona Tušanj igraju veliku ulogu.

-Na domaćim utakmica ove sezone imali smo maksimalan učinak i nadam se da ćemo tako nastaviti. Sigurno je da  za dio tih bodova zasluge imaju navijači koja nas bodri cijelo vrijeme i ovom prilikom pozivam sve navijače da dođu na utakmicu, da nas podrže i da na kraju zajedno proslavimo pobjedu, izjavio je Haris Hasanović.

Utakmica između FK Sloboda Tuzla i NK Zvijezda Gradačac igra se u nedjelju na stadionu Tušanj s početkom u 20 sati.  Ulaznice se mogu kupiti u CD shopu Mido, u UG Prijatelji FK Sloboda, te na biletarnici stadiona Tušanj.

(TIP)