Uskoro radovi na realizaciji pet projekata vezanih za izgradnju energetski efikasne rasvjete na području općine Banovići

Općinski načelnik dr. Bego Gutić potpisao je ugovore o javnoj nabavci radova za pet pojedinačnih projekata vezanih za izgradnju energetski efikasne rasvjete na području općine Banovići. Planirana je izgradnja javne rasvjete na više lokaliteta na području Općine, i to radit će se dvije dionice u Banovići Selu (dionica „ambulanta – jezero“ i dionica „Selo II“), u Mrljevićima, Borovcu, te dionica u ulici Branilaca Banovića i Armije BiH – prvi dio od kružnog toka kod sportske dvorane do pružnog prelaza kod Zvjezdare.

Ukupna vrijednost radova za navedenih pet projekata iznosi oko 250.000,00 KM (bez PDV-a). Sredstva za ovu namjenu osigurali su općina Banovići i Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona. Radovi bi trebali početi do kraja aprila, a rok za njihovu relizaciju je 60 dana od dana uvođenja izvođača u posao. Izvodit će ih konzorcij „KOP i KO“ Živinice (lider konzorcija), „ERING“ Živinice, „ELEKTROCENTAR Petek“ Tuzla, „RIMENERG“ Banovići i „TUZEX“ Tuzla (članovi konzorcija).

(TIP)