Foto: Na vidikovcu Kicelj u Tuzli postavljena zastava BiH!

Uposlenici JKP Saobraćaj i komunikacije d.o.o. Tuzla u srijedu su postavili zastavu Bosne i Hercegovine na lokaciji vidikovca Kicelj u Tuzli.

˝Jarbol je visine 15 metara, a zastava Bosne i Hercegovine dimenzija 10×5 metara˝, kazao je za TIP direktor JKP Saobraćaj i komunikacije d.o.o. Tuzla, Nedžad Malikić.

Podsjećamo, u središtu grada, nedaleko od pješačke zone nalazi se vidikovac Kicelj koji omogućava široku vizuru i panoramu grada, čije je projekat uređenja reailizovala Turistička zajednica grada Tuzle, te time dodatno obogatila turističku ponudu grada.

Do vidikovca su postavljeni putokazi, a na samom Kicelju se nalazi tabla koja označava arheološki lokalitet – ranosrednjevijekovne nekropole Kicelj. Pored toga, na platou je postavljeno i 3D srce sa LED osvjetljenjem, koje je ovaj lokalitet učinilo još atraktivnijim za posjetioce i one koji žele napraviti privlačne fotografije Tuzle.

(TIP)

5 komentara

 • Sjeverni says:

  Naopako postavljena. 🤣

 • Trokutić says:

  Kako naopako 🤫🤫🤫

 • Sjeverni says:

  Lijepo, naša zemlja nema zakon koji tretira postavljanje zastave u vertikalnom položaju, a kad je takvo nešto slučaj onda se zastava (prema nekim općim propisima veksikologije) u vertikalni položaj postavlja zakretanjem u smjeru kazaljke na satu – dakle ne ova abominacija koju nam je podmetnuo SBB u nekoj od svojih predizbornih kampanja, a što su nažalost prihvatile većina institucija i privatnih preduzeća.

 • Adi says:

  A ljiljani se nesmiju staviti nigdje?

Komentari su zatvoreni.