SDP: Hitno pronaći i kazniti odgovorne za bombaški napad na kuću načelnika Irfana Čengića

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine najoštrije osuđuje jutrošnji bombaški napad na kuću načelnika Općine Stari Grad Sarajevo Irfana Čengića.

˝Ovakvi napadi su pokušaj zaustavljanja pozitivnih procesa u ovoj općini, koje je načelnik u proteklih nekoliko mjeseci pokrenuo, a sve u interesu građana ove općine.U ovom, ali i u mnogim drugim slučajevima, nadležne institucije moraju pokazati snagu i otkriti počinioce, kako se ovakvi slučajevi više ne bi dešavali.Kriminalne grupacije ne smiju upravljati procesima u ovoj općini, kao što je to bio slučaj u ranijem periodu vođenja ove općine˝, saopštili su iz SDP-a.

SDP BiH će kroz institucije sistema učiniti sve da se ovakvim djelima što prije stane ukraj, a očekujemo da se inicijativama za pooštoravanje kazni za ovakva djela pridruže i ostale stranke.

˝Porodici Irfana Čengića upućujemo riječi podrške, u nadi da će nadležne policijske i tužilačke institucije hitno otkriti i najoštrije kazniti počinitelja ovog gnusnog napada˝, navedeno je iz ove stranke.

(TIP/Foto: sdp.ba)