Djevojčica Danka Ilić na Interpolovoj listi nestalih

U sekciji žutih obavještenja Interpola, koja se izdaju za nestalim licima, našla se i djevojčica Danka Ilić, koja je prije šest dana nestala u okolini Bora u Srbiji, a na sajtu je dat njen detaljan opis, kao i imena roditelja.

Kao Dankine specifične karakteristike označena je viseća bradavica ušne resice na lijevom uhu, te mladež nepravilnog oblika na lijevoj nadlaktici, blago tamne boje, objavljeno je na sajtu Interpola.

Ostavljeni su i očevo i majčino ime, Miloš Ilić i Ivana Dragomirović.

Žuta obavještenja Interpola se izdaju kako bi se pomoglo u pronalaženju nestalih osoba, često maloljetnih, ili da bi se pomoglo u identifikaciji osoba koje ne mogu da se identifikuju.

Danas je i Ambasada Srbije u Austriji uputila apel građanima da, ukoliko na teritoriji Austrije prepoznaju dvogodišnju Danku, odmah jave Ambasadi, austrijskoj policiji ili Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije, dok je kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula istragu o slučaju nestanka djevojčice iz Bora, koja je navodno viđena u glavnom gradu Austrije.

Apel je objavljen na nalogu Ambasade na društvenoj mreži “X”.

“Srbijanski državljanin koji živi u Beču, prema vlastitim navodima je možda, 30. marta oko 20.00 h, na jednoj stanici tramvaja u centru grada vidio djevojčicu koja je nestala u Srbiji u pratnji dvije žene. On je s tim u vezi kontaktirao srbijanske vlasti, koje su se obratile bečkoj policiji zahtjevom za istragu”, navedeno je iz bečke policije koja je saslušala svjedoka.

Dvogodišnja Danka Ilić iz Bora nestala je 26. marta i od tada se za njom traga. Danka Ilić ima smeđu kosu, braon oči i visoka je oko 85 centimetara.

(TIP/Izvor: Srna)