BKC TK: Stotine mališana i odraslih uživalo u premijeri predstave “Pipi Duga Čarapa”

Više od 300 djece i odraslih uživalo je sinoć u Bosanskom kulturnom centru TK na premijernoj izvedbi predstave za djecu i mlade “Pipi Duga Čarapa”.

Zanimljiva, dinamična i vesela priča rađena po romanu slavne Astrid Lindgren, koju je režirala mlada glumica Selma Gusinac, koja i glumi u ovoj predstavi, zajedno sa Vedadom Naimkadićem i Lamijom Buševac, mladim glumcima Pozorišta mladih Tuzle, kod djece je uspjela oživiti lik vesele Pipi sa kojom su zajedno plesali, pjevali i uživali u njenim avanturama.

Pipi, koja je proputovala svijet, vodila nas je kroz nezaboravne avanture hrabre i energične djevojčice. On nas osvaja svojim pothvatima, a kroz igru i znatiželju pokazuje nam svoj imaginarni svijet koji najbolje razumiju djeca. U tome joj pomažu Tomi i Anika (brat i sestra) njeni drugari koji uživaju u druženju sa njom, punom neočekivanih avantura. Iskonska strast za igru i želja da igra, uz ljubav i prijateljstvo bude neizostavni dio njihovih života oduševila je djecu, a odrasle vratila u bezbrižno djetinjstvo.

JU BKC TK ističe posebno zadovoljstvo što je sinoć imao priliku ugostiti i djecu predškolskog uzrasta koja borave u JU dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

Predstava koja je premijerno odigrana 29. marta 2024. , rađena je u produkciji JU Bosanski kulturni centar TK, a koproducent i partner u realitaciji predstave je Pozorište mladih Tuzle.

Obzirom na iskazano intresovanje Pipi i njeni drugovi Tomi i Anika uskoro će ponovo biti na sceni BKC-a, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena-navodi se u saopćenju BKC TK.

(TIP)