Prijetnja ISIL-a Bayernu i Evropskom prvenstvu? Allianz Arena na nišanu…

Bayern od 18:30h igra veliki derbi Bundeslige protiv Borussije iz Dortmunda, a medij koji se dovodi u vezu sa tzv Islamskom državnom poslao je prijetnju Bayernu i Njemačkoj.

Naime, Sarh al-Khilafah, medij koji slovi za ISIL-ov, objavio je fotografiju sa nišanom na navijačima pored Allianz Arene u Minhenu.

Cijela stvar je prouzrokovala “paljenje crvenih lampica” i vrlo brzo navijači, ali i šira javnost u Njemačkoj, upoznata je sa situacijom.

Utakmica je u toku, a nikakvih znakova opasnosti za sada nema. O tome je uoči utakmice govorila i njemačka policija.

“Zvaničnici su intenzivno procijenili situaciju. Trenutno nema naznaka akutne opasnosti. Ipak, prisustvo policije na ovoj večerašnjoj utakmici biće povećano. Oko 100 hitnih snaga trebalo je da bude redovno na terenu, ali će to sada biti pojačano dodatnim oficirima”, rekao je portparol njemačke policije.

Međutim, opasnost se i dalje procjenjuje. Za samo dva i po mjeseca u Njemačkoj, samim tim i na Allianz Areni počet će i Evropsko prvenstvo u fudbalu. Njemačka je, zajedno sa nekim okolnim zemljama poput Francuske, zbog napada u Moskvi u kojem je ubijeno najmanje 139 osoba, povećala nivo pripravnosti na terorističke napade.

I dalje se procjenjuje mogućnost da prijetnja vrijedi i za fudbalski EURO, ali sigurno je da njemačke vlasti ništa neće prepustiti slučaju, objavila je N1.

(TIP/Foto: screenshot/Twitter)