NS BiH oduzeo Sarajevu tri boda, Mirvić suspendovan godinu iz fudbala

Disciplinska komisija Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) kaznila je Fudbalski klub Sarajevo oduzimanjem tri boda i novčano s 22.000 konvertibilnih maraka, jer su napustili teren u utakmici revanša četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Borca pri rezultatu 1:2 za goste iz Banje Luke.

“FK Sarajevo se kažnjava novčanom kaznom od 22.000 KM i oduzimanjem tri boda zbog napuštanja terena za igru, propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren kojim je pogođeno službeno lice, neprofesionalnog ponašanja zaštitara te ulaska neovlaštenih lica u teren. Sve navedeno u skladu s članovima 58., 59., 61. i 66 Disciplinskog pravilnika N/FS BiH”, saopšteno je u obrazloženju odluke o kazni.

Predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić kažnjen je zabranom vršenja funkcija u fudbalu u trajanju od godinu i novčano s 2.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika N/FS BiH, istakli su iz Saveza, dodavši:

“Šef stručnog štaba FK Sarajevo Simon Rožman kažnjava se uslovnom suspenzijom od tri mjeseca te novčanom kaznom od 2.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika N/FS BiH. Drugi pomoćni trener FK Sarajevo Senijad Ibričić se kažnjava zabranom vršenja funkcija u fudbalu u trajanju od sedam mjeseci i novčanom kaznom od 3.000 KM, shodno odredbama članova 57. i 66. Disciplinskog pravilnika N/FS BiH. Pomoćni trener FK Sarajevo Luka Gobec zbog crvenog kartona kažnjava se s dvije utakmice suspenzije i novčanom kaznom od 1.000 KM. Oficir za bezbjednost FK Sarajevo Zlatan Čakal se kažnjava novčanom kaznom od 1.500 KM zbog neizvršavanja obaveza, a shodno odredbama člana 58. Disciplinskog pravilnika N/FS BiH.”

Fudbaleri Sarajeva napustili su teren u meču s Borcem nezadovoljni suđenjem Matea Muse.

Nakon što mu je danas Disciplinska komisija N/FS BiH oduzela tri boda, “bordo” tim peti je na tabeli šampionata Bosne i Hercegovine, sada s 34 boda, pet manje od Veleža koji je trenutno na poziciji koja naredne sezone vodi u kvalifikacije UEFA Evropa konferencijske lige.

(TIP/Izvor: Agencija Anadolija/Foto: Fena/Almir Razić)