Hiljade ljudi oduševljeno je ovim receptom za punjena peciva u obliku mrkve

Napravite ova punjena peciva u obliku mrkve.

Na TikToku smo pronašli super recept za peciva koja izgledom podsjećaju na mrkvu, a možete ih puniti raznim nadjevima. U ovom receptu TikTokerica koristi dimljeni losos i krem-sir, no vi možete staviti i neke druge sastojke i napraviti ova zabavna peciva koja su pravi hit na društvenim mrežama.

Ovaj recept na TikToku ima preko 180 hiljada pregleda i ljudi su oduševljeni, a recept ne može biti jednostavniji. Od ove količine sastojaka dobit ćete osam peciva, a evo i što će vam sve biti potrebno:

  • jedno lisnato tijesto
  • 80 g dimljenog lososa
  • 200 g krem sira
  • kopar ili peršin za ukras

Za početak ćete razvaljati lisnato tijesto i podijeliti ga na osam trakica jednakih veličina, a svaku od tih trakica omotat ćete oko stošca od aluminijske folije koji ste napravili onako kako je prikazano na videu. Poslažite ih na lim za pečenje i pecite na 190 stupnjeva otprilike 12 minuta ili dok tijesto ne poprimi zlatnu boju.

Dok se tijesto peče, napravite punjenje – izmrvite losos ili ga nasjeckajte na male komade i pomiješajte s krem-sirom. Ovo je dio u kojemu možete prilagoditi sastojke pa umjesto lososa možete koristiti salamu, povrće ili nešto drugo po želji. Smjesu stavite u vrećicu za zamrzavanje ili u dresir vrećicu, a zatim do vrha napunite peciva. Ukrasite koprom ili peršunom i poslužite, piše Index.hr.

@chefgenevieve

Smoked Salmon Cream Cheese Stuffed Carrot Pastries 🥕 Fun Easter appetizer and only 4 ingredients 🐣 Ingredients: 1 sheet of crescent dough 3oz herbed smoked salmon 7.5oz garlic & herb cream cheese 1 pack of Fresh Dill Mold: cut aluminum foil in 9×9 square. Fold in half then half again. Roll up into a cone shape. Roll out sheet of crescent dough and cut into 8 long strips. Roll each strip around the foil cone starting at the tip and working your way up slightly overlapping. Bake on a parchment lined sheet pan in a 375°F oven for 12 minutes or until golden. Remove foil cone. Filling: Chop or smash down smoked salmon into small pieces. Combine with cream cheese then add to a piping bag. Snip off the tip. Once the carrot pastries are cooled. Pipe the cream cheese into the carrots. Garnish with fresh dill to resemble carrot greens. Enjoy! #easterappetizer #easterdinner #easterinspo #stuffedcarrotpastries #creativecooking #funrecipes

♬ Little Things – Adrian Berenguer

(TIP/Foto: Shutterstock)