Ovo je Maybach EQS, najluksuzniji SUV na svijetu

Ako ste mislili da je standardni Mercedes EQS luksuzan, razmislite još jednom. U Europi je lansiran novi Maybach EQS SUV, prvo električno vozilo sa znakom Maybacha, s mnogo stilskih detalja koji ga razlikuju od standardnog automobila.

Krom je bogato korišten kod Maybacha EQS. Za početak, ogromna rešetka ima kromirane letvice s 3D efektom, zajedno sa sjajnom ukrasnom lajsnom i suptilno integriranim znakom Maybach.

Manje suptilni su sićušni Maybachovi logotipi po zatamnjenim bočnim ventilacijskim otvorima. Kromirani razdjelnik upotpunjuje izgled sprijeda. Sa strane imate još više sjajnih stvari, uključujući 22-inčne aluminijske naplatke sjajne poput ogledala i osvijetljene bočne pragove.

Krom, krom, krom…

Tu su i kromirani ukrasi oko prozora i na stupovima između prednjih i stražnjih vrata, baš kao na Maybachu GLS. Zbog toga automobil izgleda duže nego što jest, tek toliko da prolaznici budu ljubomorni na prostor koji imate straga. Tu je i još jedan Maybachov logo na stražnjem stupu, kao i još više kroma na donjem braniku. 

Osnovni dizajn interijera Maybach EQS SUV-a prilično je sličan standardnom Mercedes EQS SUV-u. Dobivate isti upravljač, s Maybach logom, a imate i isti Hyperscreen infotainment sustav.

Dobivate i neke nove zaslone koji su ekskluzivni za Maybach, uključujući postavku diskretno koja skriva što više izbornika i ikona. Hyperscreen će također promijeniti boju kako bi odgovarala vašem raspoloženju.

Ostali detalji uključuju otmjene nove papučice od nehrđajućeg čelika, izvezene naslone za glavu s još više Maybachovih logotipa i vrata koja projiciraju – sigurno pogađate – Maybachov amblem na pod dok ulazite.

Izbor od šest boja interijera

Maybach je također napravio paradu oko svoje “biljno štavljene kože”. Srećom, sjedala nisu napravljena od nekog bilja, već to zapravo znači da su tretirana prirodnim tvarima. Na primjer, Maybach koristi biljna ulja i stare ljuske zrna kave za bojenje kože. Ipak, niste ograničeni na kabinu u boji espressa, dostupna je u smeđoj, bijeloj, bež, sivoj i brončanoj boji.

Oni koji kupe Maybach obično više vole da ih vozi vozač, tako da je SUV EQS opremljen super otmjenim stražnjim sjedalima.

Standardna stražnja sjedala imaju ventilaciju i masažu, što je prilično standardno, ali to je nadogradnja prve klase, gdje stvari postaju stvarno zanimljive.

Odaberite ovu opciju i dobit ćete dvije odvojene ležaljke s ogromnom središnjom konzolom koja dijeli putnike straga. Ima nekoliko ugrađenih naprava, uključujući brzo punjenje za vaš telefon i HDMI priključke za povezivanje s dva 12-inčna zaslona osjetljiva na dodir postavljena na prednja sjedala.

Šampanjac i srebrne čaše

Oni se mogu povezati s Hyperscreen infotainment sustavom sprijeda, omogućujući vam da postavite odredište klime i satelitske navigacije bez potrebe da razgovarate sa svojim vozačem.

Također imate hladnjak između sjedala za šampanjac, s izoliranim držačima za čaše i posrebrenim peharima. Jer nijedan vlasnik Maybacha ne bi trebao piti iz obične čaše.

Novi Maybach EQS SUV dolazi sa snažnijim motorima od vrhunskog Mercedes EQS SUV-a 580. Ima dva električna motora koji zajedno proizvode 658 KS i 950 Nm okretnog momenta. To je 114 KS i 92 Nm više od standardnog automobila.

Također je snažniji od Rolls-Royce Cullinan Black Badgea od 600 KS, kao i od Bentley Bentayga Speed od 635 KS. Maybach će također ubrzati 0 – 100 km/h za 4.4 sekunde, što je malo brže od Rolls-Royce Cullinana i Maybach GLS-a.

600 km jednim punjenjem

Što se tiče dometa, Maybach još nije naveo točnu brojku, ali kaže da bi EQS SUV trebao moći prijeći 600 kilometara jednim punjenjem. 

Također, još uvijek nisu otkrivene informacije o cijenama za novi Maybach EQS SUV, no možete dobiti dobru predodžbu o tome koliko će koštati ako pogledate druge Maybach modele: Maybach S-klasa i GLS otprilike su dvostruko skuplji od svojih ekvivalenata s oznakom Mercedesa, piše Index.hr.

(TIP/Foto: Mercedes)