Fensi tortu s malinama jednostavno je napraviti, a okus je senzacija
Lisnate kore, slasna krema i osvježavajuće voće savršen su par, a sve to spaja recept koji donosimo u nastavku. Iako izgleda komplicirano, priprema je brza i jednostavna pa uspijeva baš svima, bez obzira na to imate li iskustva u kuhinji ili ne.
Lisnata torta s malinama – sastojci:
Za kremu:
- 400 ml mlijeka
- 150 g šećera
- 5 žumanjaka
- 7 listića želatine
- 250 ml slatkog vrhnja
Za žele od malina:
- 250 g malina
- Sok pola limuna
- 4 žlice šećera
- 7 listića želatine
Za kore:
- Paket zamrznutog lisnatog tijesta ili dva paketa svježeg zarolanog lisnatog tijesta
Dodatno:
- 200 ml vrhnja za šlag
Lisnata torta s malinama – priprema:
- Pripremite kremu. Želatinu pripremite prema uputama na pakiranju. Mlijeko stavite na vatru i čekajte da zakuha. U posebnoj zdjeli izmiksajte žumanjke i šećer dok ne dobijete pjenastu teksturu. Uzavrelo mlijeko stavite u smjesu sa žumanjcima i šećerom pa vratite u zdjelu u kojoj se kuhalo mlijeko. Kremu kuhajte pet minuta. U gotovu kremu dodajte dobro ocijeđenu želatinu pa miješajte sve dok se želatina ne otopi. Preko kreme stavite prozirnu foliju pa stavite u hladnjak da se u potpunosti ohladi. U ohlađenu kremu umiješajte prethodno izmiksano vrhnje za šlag.
- Pripremite žele od malina. Pomiješajte maline, limunov sok i šećer pa kratko prokuhajte. U međuvremenu pripremite želatinu po uputama na pakiranju. Kad želatina nabubri maline sklonite s vatre i u njih dodajte želatinu. Ostavite sa strane da se malo prohlade.
- Pripremite lisnato kore. Ako koristite zaleđeno lisnato tijesto odmrznite ga večer prije. U pakiranju su obično dva komada tijesta, svaki razvaljajte pa obručem od kalupa (24 cm) izrežite dva jednaka kruga. Jedan krug ostavite cijeli, a drugi narežite na osam šnita, kao da režete tortu.
- Obrnutu stranu pleha obložite papirom za pečenje pa stavite koru. Na koru stavite još jedan masni papir pa preklopite drugim plehom. Tako će kore ostati tanke i hrskave. Kore pecite na 200 stupnjeva oko 15 minuta.
- Pripremite i šlag od 200 ml vrhnja za šlag.
- Složite tortu. Na donju koru stavite žele od malina, preko žutu kremu, pa tučeno slatko vrhnje i na kraju posložite šnite lisnatog tijesta.
- Ohladite najmanje sat vremena prije rezanja.
Torta s malinama blogerice Katarine Paoletić (Foto: Instagram@nesto_slatko_by_katarina)
Recept za lisnatu tortu s malinama i kremom s nama je podijelila food-blogerica Katarina Paoletić iz Istre, a njezina je torta dobila hrpu pohvala. Ovo se mora probati, baš je fancy, savršena je…samo su neki od komentara ispod njezine objave.
(TIP/Izvor: Zadovoljna.hr)
Bravo premijeru ,bravo najboljoj ekipi u Banovicima