Grad Tuzla podržava otvaranje pristupnih pregovora za ulazak BiH u EU

U skladu s odlukom Evropskog savjeta o otvaranju pristupnih pregovora, gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, uputio je poruku svim građankama i građanima Tuzle i Bosne i Hercegovine.

“Otvaranje pristupnih pregovora predstavlja ključni korak na evropskom putu Bosne i Hercegovine, ka ostvarenju našeg zajedničkog cilja i potvrda naše posvećenosti evropskim vrijednostima i idealima.  Ovom odlukom, Evropska unija pokazuje svoju posvećenost podsticanju procesa reformi i pozitivnih promjena. Ova prilika za našu zemlju je od izuzetne važnosti i potvrđuje našu integraciju u evropske tokove˝, izjavio je Lugavić.

Kako je istakao, sada je na svim nosiocima vlasti u Bosni i Hercegovini da preduzmu odlučne korake ka punopravnom članstvu.

˝To uključuje intenzivnu borbu protiv kriminala i korupcije, reformu pravosuđa, zaštitu osnovnih ljudskih prava, poboljšanje administracije, obrazovanja, zdravstva i stvaranje povoljnog okruženja za investitore. Sve ove reforme su neophodne, ne samo zbog evropskih integracija, već prije svega zbog dobrobiti naših građana, posebno mladih, kako bismo im omogućili uslove za život i rad kakve uživaju mladi u zemljama članicama EU”, naglasio je gradonačelnik Tuzle.

Kao znak podrške otvaranja pristupnih pregovora ispred zgrade Gradske uprave Tuzle simbolično je podignuta zastava Evropske unije.

(TIP)

2 komentara

  • Samo Bosna says:

    “Grad” TZ bi bolje bilo da se bavi svojim komunalnim obavezama i bude servis svojih građana, a za što su debelo preplaćeni.

  • Hame says:

    Da pratiš facebook profil Gradonačelnika vidio bi da čojk ubi brašno koseci travu i živicu.

    Baš se zadao u to…

    Kako vrijeme prolazi sve nas veći broj misli da jedino to i zna raditi…pored uvezivanja usvajanja Regulacionog plana da Dženex napravi novu zgradu na Stupinama…al to ne objavljuje…

Komentari su zatvoreni.