Američka milijarderka Teslom sletjela u jezero i utopila se: Bila je pijana

Američka milijarderka i pomorska tajkunica Angela Chao bila je pijana kada je prošlog mjeseca svojim automobilom Teslom upala u jezero i utopila se na ranču u Teksasu, rekli su iz policije, a prenosi BBC.

Ured policijskog okruga Blanco objavio je da je razina alkohola u njezinoj krvi bila gotovo tri puta veća od dozvoljene. Rekli su da je njezina smrt bila nesretan slučaj.

50-godišnjakinja je preminula nakon večere 10. veljače sa skupinom prijatelja na imanju u blizini Johnson Cityja.

Pozvala je sedam prijatelja da provedu vikend na njezinom velikom ranču, a večer prije toga bili su na koncertu repera Pitbulla u Austinu, stoji u policijskom izvještaju.

Nakon večere, autom se vraćala u kuću, no prilikom vožnje unazad upala je svojom Teslom u jezero. Pozvala je u pomoć, no nije joj bilo spasa. Prijatelji su je pokušali izvući, no bezuspješno. Policajci su tek kasnije uspjeli razbiti staklo i izvući je, no tada je već bilo prekasno.

Angela Chao je bila predsjednica i izvršna direktorica brodarske kompanije svoje porodice, Foremost Group, koja upravlja globalnom flotom brodova za prijevoz tereta. Bogatstvo joj se procjenjivalo na više od 14 milijardi dolara.

Bila je udana za Jima Breyera, također milijardera koji se bavi rizičnim kapitalom, navodi BBC.

Njezina starija sestra Elaine Chao udana je za Mitcha McConnella, čelnika republikanaca u Senatu, te je bila državna tajnica prometa za vrijeme predsjednika Donalda Trumpa te državna tajnica rada za vrijeme predsjednika Georgea Busha mlađeg.

Kada je prošlog mjeseca objavio da se povlači s mjesta čelnika republikanaca u Senatu, McConnell je sugerirao da je ta tragedija također bila faktor u njegovoj odluci.

(TIP/Izvor: index.hr/Foto: Twitter)