Intenzivirane aktivnosti na uređenju Tuzle

Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica u saradnji sa JKP Komunalac, kome su povjereni poslovi održavanja i uređenja javnih površina u skladu sa Programom rada, intenzivno provodi aktivnosti na uređenju grada.  Izvršeno je pranje svih većih naselja u gradu i istom dinamikom se nastavlja pranje preostalih naselja. Uporedo sa pranjem i čišćenjem asfaltnih površina, radi se na uređenju zelenih površina i sadnji novih zasada.

Orezivanje stabala izvedeno je u skladu sa zahtjevima građana u naseljima Tušanj, Dragodol i Solina a planirano je uređenje drvoreda u Slavinovićima, na Sjenjaku i Stupinama duž saobraćajnica i pješačkih staza. U periodu povoljnom za sadnju, započelo je popunjavanje cvjetnih gredica žardinijera te sanacije devastiranih i uništenih zelenih površina.

Uklanjaju se i deponije otpada u pojedinim mjesnim zajednicama te je pokrenuta inicijativa da se građani upute na propisno odlaganje otpada i da se u saradnji sa JKP Komunalac i Službom za inspekcijske poslove spriječi  nastanak novih deponija otpada.

Također,  Služba nastavlja s radovima na uređenju obale jezera u Mjesnoj zajednici Kiseljak, nastojeći doprinijeti estetskom i ekološkom unapređenju lokalne zajednice.

(TIP)

2 komentara

  • Samo Bosna says:

    Gradski uhljebi od redovnih poslova Komunalca – koji je povisio “usluge” 100 posto prije 4 mjeseca – pravi spektakl.

  • Željko says:

    Na Banji samo centralna šetnica je u redu a unutar ostataka što je ostalo od Banje, potkornjak se mogao preventivom eliminirati, godinama se raspadaju borovi koji su se srušili! Akcija zvana “drži vodu dok majstori ne odu”! Ilinčica, kaos, betonske kante koje se nikako ne mogu istresti, stotinjak metara od one bivše kavane lijevo na pravcu ka cesti ka Krojčici na desetci automobilskih guma koje stoje godinama i svi ih vide ali, mislim na nadležne, ne žele da ih vide a kamoli da ih očiste! A svaki vikend nelegalna sječa šume, preostale, na Ilinčici i na Vršanima, reći će iz Gradske uprave to nije naša nadležnost! Grad se “šminka” a u biti se raspada, od Doma zdravlja do bivšeg SDK skoro sve u fazi rušenja, čeka se samo da se nekome što desi!

Komentari su zatvoreni.