Srbin nagovorio djevojčicu iz BiH da pobjegne od kuće i uda se za njega. Uhapšen je…

Policija je u Mostaru uhapsila 32-godišnjeg državljanina Srbije M.J. osumnjičenog da je počinio krivično djelo seksualni odnos s maloljetnom osobom.

Srbin je uhapšen zbog toga što je preko društvenih mreža nagovarao 14-godišnju djevojčicu iz naselja Pazarić da pobjegne od kuće i uda se za njega, piše Klix

PU Hadžići je 13. marta dobila prijavu nestanka djevojčice koja se udaljila u nepoznatom smjeru. Policijski službenici PU Hadžići i Trnovo su preko operativnih podataka došli do saznanja da je djevojčica pobjegla od kuće kako bi se udala za 32-godišnjaka.

S djevojčicom bio na putu prema Crnoj Gori

Saradnjom policijskih službenika Uprave policije Kantona Sarajevo, PU Hadžići i Trnovo, Federalnog MUP-a te Policijske postaje Sjever Mostar, 32-godišnjak je lociran, a potom uhapšen, prenosi Index.hr.

Muškarac se s djevojčicom nalazio u Mostaru, a bili su na putu prema Crnoj Gori, piše Klix. Osumnjičeni je odveden u stanicu na ispitivanje i kriminalističku obradu, dok je djevojčica vraćena roditeljima.

Muškarac se trenutno nalazi u prostorijama mostarske policije zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnos s maloljetnom osobom, potvrđeno je za Klix.

Ako bude osuđen, može dobiti zatvorsku kaznu od jedne do osam godina.

(TIP/Foto: Ilustracija)