Ovo je Epiq, nova najmanja Škoda. Imamo prve fotografije i video

Škoda je otkrila prve pojedinosti o svom novom potpuno električnom malom SUV-u hrabro nazvanom Škoda Epiq, koji bi trebao koštati oko 25.000 eura i oživjeti duh izvornog Yetija kada krene u prodaju nakon javnog predstavljanja sljedeće godine.

Iako je automobil na ovim službenim slikama tehnički studija dizajna, vjerujemo da je prilično blizu modela koji će dospjeti u salone, uključujući interijer.

Uz kompaktnu vanjštinu i fleksibilnu unutrašnjost koncepta, obožavatelji Škode odmah će povući usporedbe s popularnim SUV-om Yeti. S 4100 mm duljine, Epiq je neznatno kraći od Yetija, ali je bolji od njega kada je riječ o prtljažniku jer nudi impresivnih 490 litara prostora u usporedbi s Yetijevih 416 litara.

Niz pametnih rješenja

Unutra ima mnogo tradicionalnih “Škoda Simply Clever” značajki, uključujući plutajuću središnju konzolu s praktičnim mjestom za bežično punjenje telefona, duboke džepove na vratima, kuke za teret u prtljažniku i podno spremište.

Interijer je potpuno novog izgleda, s velikim središnjim zaslonom osjetljivim na dodir i nizom fizičkih gumbova niže, dok će vaš pametni telefon moći djelovati kao digitalni ključ i značajka održivih materijala u cijeloj kabini.

Epiq je najnovije utjelovljenje Škodinog modernog dizajnerskog jezika, s oštrim linijama, suptilnim detaljima i čistim površinama.

Poklopac motora na preklop ima novi Škodin natpis na prednjem rubu – nigdje na automobilu nema znaka Škodinog logotipa s krilima – s tankim LED svjetlima u obliku slova T u kutu i malim LED kosim crtama koje se protežu prema sredini, gdje poklopac motora završava u rešetki hladnjaka. Sama rešetka zapravo je glatka, sjajna crna ploča koju Škoda naziva Tech-Deck jer skriva kamere i senzore za sustave pomoći vozaču.

Novi dizajnerski jezik

Matrix-LED prednja svjetla odvojena su od dnevnih svjetala – kao što su bila na prvoj generaciji Yetija – nalaze se niže i spajaju se na drugu crnu ploču pune širine, ali tanju. Branik ima okomite panele poput Jeepa, ali to bi mogao biti jedan element koji neće ući u proizvodni model.

Bočni profil ima naglašene lukove kotača okružene crnom oblogom, dok se jasna linija proteže preko stražnjih kotača s C-stupom. Krov se lagano spušta prema natrag u aerodinamični spojler, dok je više LED svjetala u obliku slova T i ponavljanje osam okomitih panela sprijeda u stražnjem braniku. Ponovo je ime Škoda ispisano preko poklopca prtljažnika.

Šef Škode Klaus Zellmer opisuje Epiq kao automobil koji “nudi prostranu unutrašnjost unutar kompaktne vanjštine, sve po atraktivnoj cijeni”, baš kao što je Yeti učinio kada je lansiran 2009, piše Index.hr.

“Slušali smo naše kupce i razumijemo da traže atraktivne mogućnosti, zbog čega proširujemo naš portfelj e-mobilnosti u ovaj popularni segment”, dodao je.

Epiq će sjediti na maloj MEB platformi Volkswagen grupe, koja će se također koristiti za nadolazeći Volkswagen ID. 2 i Cupra Raval – a proizvodit će se u istoj tvornici u Pamploni u Španjolskoj.

(TIP/Foto: Škoda)

Komentar

  • ✅ Transaction 41 561 US dollars. Gо tо withdrаwаl >>> https://telegra.ph/BTC-Transaction--784428-03-14?hs=3ce4261e221e34345d0fdecc8268d2ab& ✅ says:

    aufhb7

Komentari su zatvoreni.