Legendarni duo na gitarama Vlatko Stefanovski & Miroslav Tadić 19. juna ponovo dolaze u Tuzlu

Jedan od najboljih gitarskih projekata ovog prostora Vlatko Stefanovski & Miroslav Tadić, zakazao je turneju u 2024. godini na kojoj  će predstaviti svoja umijeća na pozornici i Tuzli, tačnije u BKC-u gdje su se publici već ranije uspješno predstavljali.

Uspješna suradnja između Stefanovskog i Tadića započela je još 1998. godine, kada su zajedno realizirali album pod nazivom Kruševo. Nakon toga uslijedio je veliki koncert u Beogradu, u Sava Centru „Live in Belgrade“. Virtuozni duo surađivao je i s bugarskim kavalistom Teodosijem Spasovom u sklopu njihovog trećeg zajedničkog projekta.

Ovim koncertnim nastupima dvojica gitarskih virtuoza predstaviti će svoju jedinstvenu kombinaciju flamenca, instrumentalne rock, blues, jazz i etno jazz glazbe koju izvode sa superiornom preciznošću i neviđenom energijom. Njihova suradnja otkriva novu stranu zvuka akustične gitare, stvarajući novu paletu zvukova u kojoj miješanju lokalno i globalno; tradicijsko i univerzalno, s ciljem istraživanja tradicionalne makedonske glazbe, makedonskih ritmova i melodike u kombinacije sa suvremenim svijetom glazbe. Vlatko Stefanovski, kao jedan od najvećih gitarističkih virtuoza ovih prostora i Miroslav Tadić, koga je i „Guitar Player Magazine“ uvrstio među 30 najboljih svjetskih gitarista, jamče nezaboravne gitarske koncerte, strastvenu energiju i ugodno druženje.

Mjesto i vrijeme održavanja događaja: Velika sala BKC TK u Tuzli, 19.06.2024. u 20.00 sati

Organizator: Music Time

Cijena ulaznice: / KM

Informacije: Marketing BKC TK Tuzla svaki radni dan od 8.00 do 15.00 sati, E-mail: marketing@bkctuzla.ba / Telefon: 035 311 070.

Prodaja: Marketing BKC TK, preko sistema kupirkartu.ba, Entrio.ba.

(TIP)