Gradonačelnik Tuzle razgovarao sa predstavnicima UG “Radničke sportske igre”

Gradonačelnik Tuzle, dr. sc. Zijad Lugavić, sastao se danas u Gradskoj upravi Tuzle sa predstavnicima Udruženja građana “Radničke sportske igre” Tuzla, predsjednikom, Mirsadom Gavranovićem i dopredsjednikom, Samirom Neimarlijom.

Tokom sastanka, predstavljeni su projekti koje je Udruženje već realizovalo, kao i planirane aktivnosti povodom obilježavanja 10. Međunarodnog memorijalnog turnira “Srđan Aleksić”. Ovogodišnji turnir u malom nogometu okupit će 16 ekipa djece uzrasta od 7 do 14 godina. Organizacija ovog događaja ima poseban značaj, jer se radi u cilju očuvanja sjećanja na Srđana Aleksića, mladog čovjeka koji je ubijen spašavajući prijatelja.

Gradonačelnik Lugavić je iskazao zahvalnost i potpunu podršku aktivnostima Udruženja, ističući važnost njihovog rada u očuvanju sportske tradicije, zajedničkih vrijednosti i promociji tolerancije u društvu.

Predstavnici Udruženja su uručili plaketu gradonačelniku Lugaviću, zahvalivši mu se na izuzetnoj saradnji i podršci Gradske uprave, te su ga pozvali da prisustvuje 10. jubilarnoj manifestaciji koja će se održati 12. maja na stadionu Tušanj u Tuzli.

(TIP)

Komentar

  • Thank you for reaching out! If you have any specific questions or topics in mind, please feel free to share them, and I’ll do my best to assist you. Whether you’re curious about a particular technology, scientific concept, literary work, or anything else, I’m here to provide information, advice, or engage in a discussion. Don’t hesitate to let me know how I can help you further!

Komentari su zatvoreni.