KO SDP Tuzla: Žarko Vujović štiti najodgovornije kadrove DF-a i resornog ministra zbog uzalud ‘u vjetar bačenog budžetskog novca’

Još krajem prošlog mjeseca, KO SDP BiH Tuzla uputio je zahtjev za održavanje hitne, tematske, sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona, sa prijedlogom samo jedne tačke dnevnog reda  ‘Problemi i iznalaženje rješenja u JP Međunarodni aerodrom Tuzla’. 

˝Strateški značajan projekat važan za razvoj Tuzlanskog kantona, Vlada SDA/DF dovela je do potpunog kraha.  Reakcije najodgovornijih nema. Predsjednik Skupštine, Žarko Vujović u potpunosti ignoriše naš zahtjev i ćuti. Svojim nečinjenjem zapravo štiti najodgovornije kadrove DF i resornog ministra zbog čijih loših poslovnih procjena i uzalud ‘u vjetar bačenog’ budžetskog novca Međunarodni aerodrom Tuzla propada˝, navode iz KO SDP Tuzla.

Kako su naveli, građani Tuzlanskog kantona, dijaspora, privreda ali i turizam trpe nesagledive posljedice neodgovorne i nekompetentne vlasti u Tuzlanskom kantonu. 

˝Javno pozivamo predsjednika Skupštine TK, Žarka Vujovića, da počne raditi svoj posao, da sazove hitnu sjednicu Skupštine, jer OSNIVAČ JP Međunarodni aerodrom Tuzla je upravo Skupština Tuzlanskog kantona˝, istakli su iz KO SDP Tuzla.

(TIP)

2 komentara

  • Melkior says:

    napraviti horizontalnu svjetlosnu signalizaciju na pisti zračne luke Dubrave ,nabaviti i instalirati suvremeni navigacijski sustav kontrole leta zračne luke Dubrave.Odskolovati kadar koji će tu opremu znati koristiti.Povezati se sa susjedima iz EU i otvoriti već razvijene zračne linije ne izmišljati toplu vodu!Deblokirati Tuzlu suvremenom zračnom lukom!30 godina je Tuzla u prometnoj blokadi!Sarajevo otvara direktne linije sa USA i sa Kanadom!

  • Željko says:

    Autohtoni Tuzlaci, podrugljivo nas “došljaci” zovu PDV je valjda nas je 17% u “našem” gradu, zahvaljujući toleranciji kojom se ovaj grad izdiže daleko iznad svih u BiH, Žarku su se široko otvorila vrata povratka nakon što je sredinom svibnja/maja 1992. pobjegao iz Tuzle u Srbiju. Hrabrosti, bahatosti, drskosti i osionosti koju danas ispoljava tada nije bilo kada se na mala vrata vratio sa Mirelom i Milom u Tuzlu 2001. ili 2002. zajedno sa Vuja.inovićkom, prije i poslije ratnom rukometašicom “Jedinstva”! Par “diploma” Žarka, Mirele i Mile, uz njen uredak ala Se.erina koja se i dan danas “prži” u “Cobri”, i “ovladaše” radnim mjestima i našim milijunskim proračunskim sredstvima a vratili se iz Srbije kao ponizne fukare jer Srbija je tada bila Bijafra za BiH! Vujad.novićka je promijenila adresu po tko zna koji put i čujem da je u Izraelu, ako nije opet pobjegla! E moja Tuzlo, i moji “autohtoni” Tuzlaci na što smo spali!!

Komentari su zatvoreni.