Biciklistički savez BiH: Održana uspješna medijacija pod vodstvom OK BiH

U Olimpijskom komitetu BiH (OKBiH) je održan sastanak s predstavnicima Biciklističkog saveza BiH o temi “Rješavanje problematike funkcionisanja državnog saveza”.

Sastanak su predvodili predsjednik OK BiH Izet Rađo, potpredsjednik Milanko Mučibabić i generalni sekretar Said Fazalagić, a predstavnici iz Biciklističkog saveza koji su prisustvovali i učestvovali u medijaciji bili su Toni Zorić, Biljana Krtalić, Emir Vučijak, Tihomir Kuvaja, Dejan Erešić i Goran Guska.

Cilj sastanka je nastavak dobrog funkcionisanja Biciklističkog saveza BiH, kojem je Olimpijski komitet BiH uveliko doprinio kroz ovaj medijacijski sastanak. Uspješno su dogovoreni zaključci na radost Biciklističkog saveza FBiH i Republike Srpske, odnosno Biciklističkog saveza BiH.

Predsjednik Biciklističkog savzea BiH Toni Zorić ocijenio je da je današnji sastanak pobjeda sporta, navodeći da su nakon godinu dana rada u otežanim uvijetima napokon postigli dogovor u radu Saveza, koji će voditi ka boljitku sporta.

– Tijekom ovih godinu dana sve naše snage bile su usmjerene ka kontinuitetu biciklizma kao sporta, kao i to da naši normalno nastave sa svojim sportskim karijerama, bez obzira na unutarnje probleme koje smo mi kao Uprava imali. Izuzetno sam sretan što smo riješili nesuglasice i pronašli najbolje rješenje za rad Saveza, te se ovim putem želim zahvaliti predsjednicima entitetskih saveza Emiru Vučijaku i Tihomiru Kuvaji, na konstruktivnoj raspravi i sastanku. Posebno hvala ide Olimpijskom komitetu BiH na izvrsno obavljenoj medijaciji i pomoći u iznalasku najboljeg rješenja za sport – kazao je on.

(TIP/Izvor: Fena)