Tuzla: Koalicija za borbu protiv mržnje predstavila novu kampanju – ‘Budi glas protiv mržnje’

Koalicija za borbu protiv mržnje predstavila je svoju novu kampanju pod nazivom “Budi glas protiv mržnje!”, koja ima za cilj podizanje svijesti o problemu govora mržnje u online prostoru i njegovim posljedicama u stvarnom svijetu. 

U središtu kampanje je inspirativni video koji poziva gledatelje da se svojim doprinosom pridruže borbi protiv govora mržnje i prigrle vrijednosti tolerancije, jednakosti i poštovanja. Video ističe važnost zajedničkog djelovanja u suzbijanju negativnih i štetnih stavova te promovisanju pozitivnih i inkluzivnih poruka, saopćeno je iz Koalicije za borbu protiv mržnje Tuzla.

Video se može pogledati na linku: https://www.instagram.com/p/C4Act67Nn5H/

– Govor mržnje u online prostoru je ozbiljan problem koji utiče na naše društvo, ali zajedno možemo stvoriti promjenu. Naša kampanja poziva sve članove zajednice da se ujedine i podignu glas protiv ovakvog ponašanja, želimo potaknuti ljude da prihvate različitosti i grade svijet u kojem su svi dobrodošli i prihvaćeni – izjavila je predstavnica Koalicije za borbu protiv mržnje Mirela Biković.

Koalicije za borbu protiv mržnje, kao dio OSCE-ove inicijative pod nazivom “Super građani/građanke”, radi na stvaranju pozitivnih poruka kao odgovoru govoru mržnje koji je prisutan u današnjem društvu.

Inicijativa “Super građani/građanke”, u okviru koje djeluju ove koalicije, pokrenula je Misija OSCE-a u BiH 2013. godine sa ciljem doprinosa procesu pomirenja u BiH.

(TIP)