Stigla je nova Corsa, cijene počinju od 19.400 eura

Opel je i službeno lansirao svoju novu Corsu na hrvatskom tržištu. Ovaj je model oduvijek bio jedan od najpopularnijih malih gradskih automobila pa se u Opelu nadaju kako će se tradicija i nastaviti.

Argumenata za uspjeh ima: osim dva klasična benzinska motora sa 75, odnosno 100 KS, od sada je u ponudi i vrlo zanimljiva hibridna verzija, s 48-voltnom hibridnom tehnologijom.

Sustav se sastoji od benzinskih trocilindričnih motora obujma 1.2 litre u verzijama sa 100 ili 136 KS – oba posebno razvijena za hibridni sklop – te elektromotora s permanentnim magnetom koji je integriran sa šestbrzinskim mjenjačem s dvostrukom spojkom.

Električni motor postiže snagu od 21 kW (28 KS) uz 55 Nm okretnog momenta. U usporedbi s “običnom” verzijom, ova u prosjeku troši čak litru goriva manje.

Dvije verzije električnih

Na izbor će biti i dvije potpuno električne Corse, od koji će jedna razvijati 136, a druga 156 KS. Međutim, ove se verzije ne razlikuju samo u snazi, nego i dosegu, koji je značajno veći kod modela veće snage. Preciznije, dok slabiji motor ima doseg od 357, onaj s većim motorom (zahvaljujući optimizaciji te, naravno, i bateriji malo većeg kapaciteta) ima doseg od 405 km. 

Zanimljivo je kako u Opelu tvrde kako su postigli da se i električni model korektno ponaša na autocesti, zahvaljujući niskom težištu i izravnom upravljaču. 

Od ostalih zanimljivosti izdvojimo snažna LED svjetla, najsuvremenije sustave za pomoć vozaču, besprijekorno povezivanje s mobilnim uređajima, novi infotainment sustav koji pogoni procesor Qualcomm Snapdragon i slične detalje.

Nova će Corsa imati tri razine opreme – ulazni Edition, sportski GS te prestižni Ultimate – a klima-uređaj, parkirni senzori straga i slični detalji dio su najjeftinije izvedenice.

(TIP/Izvor: Index.hr/Foto: Opel)