Prekinuta sjednica Predstavničkog doma PFBiH; Mahir Mešalić (DF) ocijenio sjednicu “cirkusom i neformalnim sastankom”

Sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine prekinuta je nakon sat i po rasprave. Razlog je dovođenje u pitanje zakonitosti sjednice, odnosno njenog predsjedavanja.

Sporno je za predstavnike opozicije to što je Mladen Bošković trebalo da vodi sjednicu, bez obzira na prisustvo Mirjane Marinković Lepić koja je bila prisutna, navodi N1.

Zastupnik DF-a Mahir Mešalić ocijenio je sjednicu “cirkusom i neformalnim sastankom”.

˝Danas zakazana sjednica Predstavničkog doma FBiH, a na kraju se ispostavilo da su predsjedavajuća Mirjana Marinković Lepić (NS) i njen stalni opunomoćenik Mladen Bošković (HDZ) u suštini zakazali “neformalno sijelo” zastupnika/ca, o trošku građana FBiH. Nisu valjda dobro prebrojali ruke, došli, vidjeli se i zatvorili sjednicu. Tako je to kad ste nametnuti a nesposobni. Ni skupljanje ruku po hodnicima nije uspjelo. Kad krene naopako sa kršenjima Poslovnika i Ustava FBiH, kada se stvari rade po devizi Trojke “nije po zakonu ali nama se žuri”, kada se ne zna ni ko predsjedava, ko je u ostavci, desi se upravo ovakav scenario˝, istakao je Mešalić.

Podsjetimo, danas su poslanici trebali razmatrati prijedlog zakona kojim se uvodi neradna nedjelja i praznicima za radnike u trgovini – tržnim centrima i drugim prodajnim mjestima.

(TIP/Foto: Fena/Harun Muminović)