Novi Renault 5 oduševljava: Pogledajte kakve unikatne dodatke ima

Francuzi su poznati po nekonvencionalnim rješenjima u automobilima, a novi Renault 5 tu nije izuzetak.

Francuska autoindustrija ni u ova teška vremena ne gubi maštu, posebno kad su u pitanju interijeri automobila. Tzv. “avionska“ parkirna kočnica, ventilacijski parfemski mirisi, razni retro detalji su nešto na što smo već navikli. Renault 5 sada ide korak dalje. 

Jedan od novih dodataka je pleteno odlagalište smješteno uz središnji greben. Vjerovali ili ne, radi se o odlagalištu za baguettes, a iz Renaulta poručuju kako je ovo prvi automobil koji ima takav dodatak. Pritom otkrivaju kako je u izradi ovog dodatka ostvarena suradnja s renomiranim proizvođačem košara, Margueritom Herlantom. A mislili ste kako je vaza za cvijeće u obnovljenoj VW Bubi besmislen dodatak. 

Mjenjač dizajniran po uzoru na ruž

Idemo dalje, točnije bliže volanu. Tamo je ručica mjenjača, a ona je dizajnirana po uzoru na ruž za usne. Točnije, po uzoru na kućište ruža, a ima i posebno ime. Renault ju zove “e-pop mjenjač“ te ju je moguće personalizirati. 

Zamjena obloge je moguća tijekom eksploatacije vozila. Dovoljno je iglicom pritisnuti osigurač i zamijeniti ju drugom oblogom, kao kad se mijenja SIM kartica u mobilnom telefonu. 

Renault na novoj “petici“ nudi 104 različita dodatka, a među njima su i različiti organizatori dobiveni 3D tiskom. Većina ih nosi logo modela, a moguća je i izvedba s brojem “1972“ kao poveznicom na godinu premijere prvog R5. 

Personalizacija iznutra i izvana

Personalizacija je moguća i izvana. Od novosti se izdvajaju panel na prednjem poklopcu s indikatorom napunjenosti baterije, a LED svjetla imaju memoriran način rada pri otključavanju vozila. Dodatno, dnevna LED svjetla kvadratnog oblika podsjećaju na originalne maglenke. 

Sve u svemu, Renault se ovim modelom pokušao izdvojiti iz mase. Sudeći po prvim reakcijama, u tom je i uspio. 

(TIP/Izvor: Index.hr/Foto: Renault)