Liječnik dijeli znakove na nožnim prstima koji bi mogli signalizirati probleme

Uporne glavobolje, groznica, proljev i povraćanje jasni su simptomi koji nam otkrivaju da smo bolesni. No, postoje dijelovi tijela koji također mogu signalizirati da nešto nije u redu, a uglavnom ih zanemarujemo.

Prema doktoru Naheedu Aliju, važno je obratiti pozornost na nožne prste. Ako osjećamo trnce u nožnim prstima, ako su oni otečeni, upaljeni ili bolni, vrijeme je da se uputimo liječniku po savjet.

Trnci i obamrlost

Ovaj se simptom javlja kada su živčana vlakna nadražena ili stisnuta. Prema dr. Aliju, uzroci variraju od visokog šećera u krvi, preko nutritivnih nedostataka, do oštećenja živaca.

Otečeni, upaljeni nožni prsti

Otečeni i upaljeni nožni prsti koji postaju ljubičasti zahtijevaju hitnu reakciju.

“Ovo stanje ukazuje na mogućnost upalnog artritisa, gihta ili čak i ozbiljnijih problema. Infekcije, osobito one koje se prenose hranom, također mogu dovesti do ozbiljnog oticanja nožnih prstiju. Brzo oticanje nožnog prsta, što ukazuje na lokaliziranu upalu, zahtijeva hitnu medicinsku pomoć”, izjavio je dr. Ali za Express.

Bolni nokti na nogama

Bilo kakve promjene na noktima također su znak da nešto nije u redu. Zadebljani i iskrivljeni nokti, koje je teško podrezati, mogu ukazivati na psorijazu, piše Index.hr.

“Ovaj sustavni autoimuni poremećaj također može dovesti do artritisa koji može rezultirati oštećenjem zglobova ako se ne liječi”, istaknuo je liječnik.

Iznenadne simptome kod osoba starijih od 50 godina treba pažljivo procijeniti, jer mogu ukazivati na dijabetičku ili kardiovaskularnu bolest.

“Osim toga, budite svjesni periferne arterijske bolesti koja se također može manifestirati na stopalima. To je stanje koje je posljedica začepljenih arterija u nogama i može signalizirati ozbiljne kardiovaskularne probleme”, zaključio je.

(TIP/Foto: EPA/Ilustracija)

2 komentara

  • This webpage is outstanding. The site owner’s passion is evident in the excellent content. I’m in awe and anticipate reading more amazing pieces like this one.

  • ↔ You got 56 010 Dollars. Gо tо withdrаwаl =>> https://forms.yandex.com/cloud/65db117cf47e73e3db6800ed?hs=4abcc0071b87ffcbafb836c4262a3e9a& ↔ says:

    u4g3z0

Komentari su zatvoreni.