Sebija Izetbegović sudski traži da joj se vrati titula magistra medicinskih nauka: “Pojavila se velika kartonska koverta…”

Sebija Izetbegović, nekadašnja direktorica sarajevskog kliničkog centra koja je nedavno otišla u prijevremenu penziju tužila je Univerzitet u Sarajevu traživši da se poništi odluka o oduzimanju njene titule magistra medicinskih nauka. S tim u vezi danas će pred Općinskim sudom u Sarajevu biti održano pripremno ročište.

Izetbegović je u ranijim medijskim istupima kazala da su pronađeni orginali njenih dokumenata i certifikati koji potvrđuju validnost njenih akademskih zvanja.

“Pojavila se velika kartonska koverta u kojoj su moji originalni certifikati i lična dokumenta koji su bili ukradeni iz ladice mog kancelarijskog stola. Ko je to ukrao, i kada još uvijek ne znam, ali je ovo dobar znak”, navela je tada Izetbegović.

Još početkom marta prošle godine oduzeto je akademsko zvanje Sebiji Izetbegović na Senatu Univerziteta u Sarajevu.

“Iz razloga što imenovana nije ispunila sve obaveze na postiplomskom studiju na Medicinskom fakultetu u Sarajevu na način i prema postupku koji je utvrđen propisima iz oblasti visokog obrazovanja koji su bili na snazi u vrijeme sticanja diplome magistra, odnosno nije ispunila propisane uslove za sticanje odgovarajućeg stručnog naživa magisitra nauka”, kazao je tada Rifat Škrijelj, rektor Univeriteta.

Nakon magistarske titule Izetbegović je oduzeto i zvanje profesorice na Medicinskom fakultetu.

Izetbegović je trenutno zastupnica SDA u Skupštini Kantona Sarajevo.

(TIP/Izvor: N1)

3 komentara

  • Maribor says:

    I trebaju da vrate,

  • Denis says:

    Ako ih je imala zašto ih nije podnijela u onoliko postavljenih rokova. Nema smisla trošiti novac ne Sebijine budalaštine.

  • opasnozeznuta says:

    Koji si ti vrni magistar i profesor smecarko i kriminalko Sandzacka.U zatvor hostaplerko zbog čjudi koje ste ubili MALINAR RESPIRATORIMA A PARE POKRALI TI I NOVALIC.SMECARKO KAKO TE NIJE SRAM DA TRAZIS NESTO STO ZNAS DA NEMAS KAO NI JA.AJDE NEK TI DAJU TITULE ONDA CE MORATI DATI SVIM DRZAVLJANIMA BIH JER IH NEMAJU NISU STUDIRALI NI ZAVRSILI KAO NI TI LOPATARKO I SMECARKO U NJEMACKU BIVSEM TETU SE OBRATI DA TE ZAPOSLI U SVOJOJ JAVNOJ LUCI ,TAMO MOZES BITI PROFESORICA SMECE LOPOVSKO I KLEMPU KAKIRA POVEDI

Komentari su zatvoreni.