KO SDP Tuzla: Više od 5,5 miliona KM ‘odnio vjetar’ pod krilima polupraznog aviona

Na sjednici Skupštine Tuzlanskog  kantona, predsjednik Kluba SDP BiH u Skupštini TK, Dževad Hadžić tražio je sazivanje tematske sjednice i informaciju o stanju u JP Međunarodni aerodrom Tuzla. Stanje u jednom od najznačajnijih javnih preduzeća, od strateškog značaja za razvoj Tuzlanskog kantona, tokom prošle sedmice bilo je zabrinjavajuće.

˝Danas, ispostavlja se da su pogrešne procjene i loše politike, ovaj nekada respektabilan aerodrom, već dovele u ozbiljnu krizu.Po informacijama iz medija, i zvanično ukinut  značajan broj preostalih letova sa tuzlanskog aerodroma˝, saopšteno je iz KO SDP Tuzla.

Budžetska sredstva usmjerena na podršku aerodromu i subvenciju avioprevozniku (nešto više od 5,5 miliona KM) je doslovno “odnio vjetar” pod krilima polupraznog aviona.

˝Tražimo odgovore, hitno održavanje tematske sjednice Skupštine Tuzlanskog kantona, informaciju o stanju u JP Međunarodni aerodrom Tuzla i konkretan prijedlog mjera za spas aerodroma. Apelujemo da barem ovaj put, za saradnike na izradi Programa mjera uzmete stručna a ne podobna lica. Opravdan strah javnosti je, da je već suviše kasno …˝, navode iz KO SDP Tuzla.

(TIP/Fotro: Ilustracija)

Komentar

  • ✅ Withdrawing 43 007 US dollars. Withdrаw => https://forms.yandex.com/cloud/65db11965d2a06eb0179d25d?hs=b3c1bb80a919e621bd04ba410687eb17& ✅ says:

    9an9um

Komentari su zatvoreni.