Šekib Umihanić izabran za predsjednika SDA TK

Aktuelni zastupnik u Skupštini TK Šekib Umihanić izabran je u ponedjeljak jednoglasno za novog predsjednika Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Tuzlanskog kantona za mandatni period 2023.-2027.

Umihanić je bio jedini kandidat i dobio je 97 glasova na Izbornoj skupštini, a prethodno je svoju kandidaturu povukao Midhat Čaušević.

– Ovo je velika odgovornost i zahvaljujem se kolegama na ukazanom povjerenju. Smatrali smo da nam u ovom momentu treba jedinstvo i da bi svaka daljnja borba na izborima mogla dovesti do neke vrste nejedinstva i nerazumijevanja te smo odlučili da ja budem kandidat za predsjednika, a kolega Čaušević potpredsjednik. Odrednice našeg budućeg djelovanja su Statut SDA, sve što smo obećali na Općim izborima 2022. godine te programska deklaracija s 8. kongresa SDA iz oktobra prošle godine. U Tuzlanskom kantonu mi smo nosioci koalicije i svjesni smo da imamo najviše odgovornosti za sve što se dešava i za upravljanje društvenim procesima – rekao je Umihanić za Faktor.ba nakon izbora za predsjednika.

Rukovođenje KO SDA TK Umihanić je preuzeo od Fahrudina Skopljaka, a kao prioritetne zadatke u svom radu izdvojio je uređenje zdravstvenog sektora i unapređenje sigurnosne situacije u TK.

Pored predsjednika SDA TK izabrani su je dopredsjednici: Midhat Čaušević, Irfan Halilagić, Smajo Mandžić, Fadil Kudumović i Senad Alić.

(TIP/Izvor: Fena/Foto: SDA)

Komentar

  • bonton says:

    puno značajna funkcija, da slijepo izvršava sve što šef kaže, a takvih je puno koji bi isto radili

Komentari su zatvoreni.