Isak priznao da imamo probleme u TK i KS: Ovo što se desilo je ozbiljno

Ramo Isak, ministar unutrašnjih poslova FBiH, izjavio je kako u Tuzlanskom kantonu i Kantonu Sarajevo postoje evidentni problemi vezani za sigurnosnu situaciju.

Kaže kako su događaji koji su desili u prethodnom periodu potresli državu, te je naglasio kako policijski komesari u TK i KS trebaju pojačati svoje operativne radnje, piše Oslobođenje.

– Normalno da su svi uznemireni, ovo što se desilo je ozbiljno. Imamo probleme u Tuzlanskom Kantonu i Kantonu Sarajevo, mislim da komesari moraju pojačati svoj operativni rad – racije, kontrole, saobraćaj, izuzeti sve osobe koje imaju prevelik broj kazni, rekao je Isak.

Komentarisao je federalni ministar i probleme vezane za velike iznose neplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje koje imaju neki pojedinci.

– Imamo slučajeve gdje osoba od 15.000 KM kazni i više, bez vozačke dozvole, sjedne za volan i napravi novo krivično djelo, ubistvo. Ako se to dešava, a vi ne radite ništa po tom pitanju, onda napustite to radno mjesto i odete raditi neki drugi posao, poručio je on i dodao da komesari u TK i KS ne rade ništa konkretno po pitanju ovakvih slučajeva.

(TIP)