Novi Golf u prodaji, objavljena i cijena

Volkswagen je specijalnom izvedbom označio početak prodaje obnovljenog Golfa.

Redizajnirani Golf, koji je već prozvan Golf 8.5, nedugo nakon debija stiže i na europske ceste. Proizvođač je odlučio da će njegov tržišni start obilježiti specijalna izvedba. Nazvana je Limited 50, čime se jasno asocira na 50. rođendan Golfa, odnosno pola stoljeća od lansiranja prve generacije modela. 

Specijalna izvedba najavljuje i novu startnu cijenu, koja u Njemačkoj sada kreće cijenom od 27.180 eura, odnosno 28.280 eura za karavansku Variant izvedbu. Specijalna izvedba bazira se na izvedbi Style, a uz bogatu standardnu opremu, dodatno posjeduje ambleme “50” i “Edition 50” koji upućuju na specijalnu seriju.

Dodatno su tu posebni 18-inčni alu naplatci, LED traka na prednjoj maski te zatamnjena stražnja stakla. U kabini Golf dobiva ekskluzivne detalje poput nožnih komandi od nehrđajućeg čelika te crnog tapecirunga krova. 

Kupac dobiva i najnapredniji Discover infotainment sustav s 12.9-inčnim zaslonom, koji, između ostalog, uključuje i integraciju Chat GPT. Na popisu opcija je tek Plus paket s panoramskim krovom, head-up zaslonom i IQ.Light matrix LED svjetlima. 

Kod Edition 50 izvedbe jedina je opcija 1.5 TSI benzinac sa 150 KS. Sve rečeno dolazi i uz posebnu cijenu od 36.820 eura

Zanimljivo je i da u konfiguratoru možete birati brojne izvedbe i razine opremljenosti Golfa. Tako bazna izvedba dolazi s 15-inčnim čeličnim naplatcima, 1.0 TSI benzincem i jednom bojom. Početna cijena je, kao što smo spomenuli, 27.180 eura, piše Index.hr.

(TIP)